Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Bröllop och festlokaler på Rockelstad Slott

Rockelstad är ett sagoslott, just så romantiskt som ett sagoslott kan vara. Här finner ni en genuin och ursprunglig miljö för bröllop på en herrgård som inte förvandlats till konferenshotell.

Lediga datum 2020
7:e mar, 11:e apr, 17:e okt


Bröllopspar framför slottet, fotograf OttossonPhoto

Bröllop på egna villkor

Vi har ett lite annorlunda upplägg än de andra ställena ni säkert har tittat på. Väljer ni att hålla ert bröllop här så ingår festlokaler med övernattning, men ni väljer själva vem som ska stå för maten. All dricka tar ni också med själva.

Bröllopspar på trappan

Vigsel i slottsparken

Vår gamla stenbrygga är en makalöst fin plats för vigsel utomhus, Terraseringen på slottets sjösida med stentrappor och långa 100-åriga buxbomshäckar ger en mycket ståndsmässig inmarch till vigseln.

Bröllopspar vid Stenbryggan

Utsikten över sjön

Många herrgårdar är belägna vid sjön eller havet. Men den magnifika sjöutsikten sticker ändå ut. 2,5 KM sjöutsikt mot norr över Rockelstadfjärden förvandlar detta till en magisk plats även om vädret inte råkar vara i toppform.

Bröllopspar fotas på träbryggan

Vigslel i sockenkyrkan Helgesta

Bröllop i kyrkan är ett mycket vädersäkert alternativ. Vi tillhör Helgesta kyrka som anses vara en av de finaste kyrkorna i Sörmland. Det är möjligt att färdas med häst och vagn från Helgesta kyrka till Rockelstad.

Häst och vagn med Anders Eriksson från Helgesta kyrka

Bröllopsmingel i slottet

En av höjdpunkterna på bröllopet brukar vara champagneskålen efter vigseln. Under några timmar fram tills dess att middagen inleds finns möjlighet att mingla i slottets undervåning. En magnifik och antik miljö som garanterat inte ger brist på samtalsämnen.

Mottagning i slottets hall

Bröllopmiddag i Kristallsalen eller Gula Paviljongen

Vi har två möjliga middagslokaler för bröllop. Kristallsalen är belägen i den Östra flygeln där också de restaurangliknande köken finns. I den Gula paviljongen finns vår stora middagslokal för upp till 117 middagsgäster.

dukat för Bröllopsmiddag i Krisallsalen

Bröllopsfest och dans efter middagen

Dansen kan förläggas till det sjönära Brygghuset. Stora sällskap som även har liveband kan välja Gula paviljongen som festlokal för dans. För att hinna få undan borden intas då kaffe och tårta i Östra flygelns kristallsal. Discoljus modell "färgade prickar" sitter monterat i taket.

Fest i Brygghuset efter middagen

Bröllopssvit i slottet

Inne i slottet finns en boendedel med tre mycket fina sviter. Något av dessa rum används ofta som bröllopssvit. Ofta används även de andra andra sviterna för t.ex. marschalkar, medhjälpare eller föräldrar. Övriga bröllopsgäster bor i de fyra flyglarna samt Brygghuset och ev. den Gula paviljongen.

Grevens torn på slottet som bröllopssvit

Bröllop på slott i Sörmland

Rockelstad Slott är beläget i ett mycket naturskönt område i den sörmländska glesbygden, precis lagom långt från Stockholm för att bröllopsgästerna inte skall åka hem på kvällen. Mer tid att umgås och njuta av den fantastiska miljön altså.

Rockelstad Slott portal med röda löv

Gula paviljongen

De senaste åren har vi arbetat med att skapa ytterligare ett hus med stor festlokal för bröllop. Detta hus ingår ej i det ordinarie upplägget/kostnaden då det blev mycket kostsamt att bygga om, och vi valde att inte höja priserna för vårt bröllopskoncept. I Gula paviljongen finns ytterligare 4-5 sovrum och framförallt en stor festlokal för bröllopsmiddag och/eller dans.

Gula Paviljongen från slottsplan

För att ni inte skall missa denna fina presentation lägger vi ut en länk här:
Bröllop Anna och David (29 maj 2010). Detta är en presentation av ett bröllop på Rockelstad våren 2010, gjord av Ottosson Photo (på brudparets uppdrag)

Kolla också in Reportaget i Bröllopsguiden nr 2 År 2012

 

Vigsel i kyrkan / parken
Bröllopsmatsal (middagslokal)
Festlokal Bröllop (danslokalen)
Transport från kyrkan
Brudskål och mottagning
Bröllopsmiddag mat & egen dryck
Bröllopssvit
Sovrumsguiden
Fakta för bröllop
Pris för bröllopsfest
Bröllopslänkar och bröllopshemsidor
Intresseanmälan för bröllop


Tillbaka
 
English version In English please
Är ert datum ledigt ?
Kolla lediga datum här
 
 
Rockelstad Slott > Bröllop
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2016-01-30

Rockelstad är certifierade av Krav