Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Frågor och fakta

Här har vi samlat en mängd vanliga frågor. Har ni möjlighet så läs gärna igenom detta innan ni besöker oss eller mailar frågor till oss. Givetvis försöker vi svara på alla tänkbara frågor, och hitta lösningar på de problemställningar som kan uppkomma. Ni är välkomna att ringa eller e-posta in frågor och funderingar, men vi föredrar om ni samlar på er några frågor och inte tar dem en och en.

När är det möjligt att hålla bröllop på Rockelstad

Alla helger på året utom nyår och helger i juli månad (då vi själva och vår personal har semester). Vinterbröllop fungerar utmärkt, populärast för vinterbröllop är helgerna i februari och början på mars. Vi har en modern värmeanläggning (fjärrvärme) i alla hus. Sommartid är augusti den mest populära månaden.

Hur bokar man

Ni kommer hit och tittar, vanligen en söndag ca kl 15:00. Besöket måste dock bokas in med oss, helst via e-post. Därefter är det möjligt att kostnadsfritt reservera en helg under ca 1-2 veckor medan ni funderar. Bokning sker genom att ni betalar en bokningsavgift på ca 8000 kr, varpå vi bekräftar att er helg är definitivt inbokad.

Vad skall man tänka på när man besöker er

Kom överens med oss om dag och tid. Skriv gärna ut en karta hur man hittar hit. Missa inte avfarten från motorvägen i Järna. Det är trevligt om ni kan komma när det är dagsljus. Ha överenseende med att det på söndagar oftast är stökigt i husen och att sängarna är obäddade. Frågor om datum och kostnader besvaras bäst via e-post. Ring oss om ni blir försenade 0157-32010, hittar ni ingen på plats, ring oss igen när ni kommit hit. Vi möts upp precis utanför stora porten till slottet.

Får man tillbaka bokningsavgiften om man bokar av

Räkna med att en bokningsavgift är förbrukad och inte återbetalas.

När sker den resterande betalningen

En del av beloppet betalas ca 6 mån i förskott. Hela summan enligt den kalkyl ni kommunicerat med oss skall vara betalt 14 dagar före den aktuella helgen. Exakta betalningsvillkor står i den bokningsbekräftelse ni erhåller. Är ni tveksamma till om alla kommer, eller om ni behöver använda vissa tilläggsdelar, betala gärna in ett något mindre belopp (5-10 tusen mindre) och reglera detta på plats istället (under fredagen).

När stämmer vi av den slutgiltiga kalkylen

På fredag eftermiddag/kväll stämmer vi av och reglerar ev återstående kostnad om det t.ex. är så att ni inte betalt allt i förskott. OBS. INTE på söndagen utan endast på fredagen.

Kan vi få återbetaltning om vi betalt in ett för stort belopp i förväg

Tyvärr är detta ej möjligt. Betala därför hellre in ett lite för litet belopp i förväg, och så stämmer vi av på fredagen (ej söndagen).

Kan vi utgå från minimikostnaden i vår kalkyl

Nej. Läs igenom hela prislistan igen uppifrån och ner. Minimikostnaden är bara en kontrollpost, oavsett hur många ni är och vilka tilläggsdelar ni önskar så kommer inte totalkostnaden gentemot Rockelstad bli lägre en minimikostnaden för aktuell månad. Prislistan och tilläggsdelarna är de ni skall använda i er kalkyl. När kalkylen är klar så stämmer ni av att er kalkyl inte blev lägre än minimikostnaden.

Hur många gånger får vi komma och titta

Ni får komma hit så många gånger ni vill i förväg. Första gången brukar vi guida runt, därefter går ni runt själva, men att vi kan mötas upp för att stämma av frågor. Första gången ni kommer hit vill vi att ni kommer ensamma, då vi ofta har fler bröllopspar som går runt samtidigt. Följande besök är ni välkomna att ta med föräldrar, syskon, toastmasters, kockar och andra som skall vara delaktiga.

Kan vi komma och titta andra tider än söndag kl 15

Det är ofta möjligt, men måste bokas med oss. Lördagar och tidigare på söndagar brukar vara svårt. Vardagar går ofta, men är t.ex. inte lämpligt om vi har en stor konferens här. Önskar ni en helt egen guidning så är vardagkvällar bättre än söndagar.

Kan man reservera upp flera datum

Under kortare tid kan ni reservera maximalt 2 helger. Dessa två helger måste dock vara inom olika säsonger, t.ex. en helg på våren och en på hösten.

Kan man byta datum

Det är ofta möjligt att ändra er reservation / bokning till annan ledig helg, förutsatt att det är minst 7 månader kvar till den närmaste av de två helgerna.

Finns det någon väntelista

Vi har inget system för väntelista, den skulle ändå bli inaktuell väldigt snabbt. Vi ber er istället kontakta oss med jämna mellanrum för att se om det blivit någon avbokning (vilket händer några gånger varje säsong, tyvärr ofta för sent).

Hur stora är borden i Gula paviljonen

Gula paviljongen är den matsal som används mest. Det går att använda runda bord (finns 12 st med 8 platser på varje, vilket blir 96 personer, några personer till går att klämma in. De rektangulära borden är 76 cm breda, och 180 cm långa. Det finns några bord som är 76 cm breda och 150 cm långa för att kunna anpassa långbord till lokalens utformning. Stolarna i gula paviljonen är stapelbara (och mycket bekväma), och det finns vita överdrag att hyra till. Stolar och bord kan ställas in i förrådet bredvid matsalen för att rigga om till dans i samma lokal (finns alternativ danslokal i Brygghuset också).

Hur stora är borden i Kristallsalen

Borden i Kristallsalen har 4, 6 eller 8 platser. Borden är 73 cm breda och 118 cm långa utan iläggsskivor. Man kan sätta iläggskivor i båda sidorna. Iläggskivorna är 43 cm. Dvs total bordslängd på 118, 161 eller 204 cm. Borden har bockben, vilket gör att man inte behöver bry sig om benens placering. Det långa bordet där brudparet sitter är vanligen 9,66 meter (6 bord om 161 cm). De andra borden justeras efter hur många man är. Skall ni beställa löpare att lägga mitt på bordet rekommenderar vi ca 30 meter vid maximalt antal personer.

Vad har stolarna i Kristallsalen för mått

Stolarna i Kristallsalen är 42*42cm.

Finns det barnstolar och barnsängar

Ja, vi har 4 barnstolar och 3 barnsängar (2 fällbara en 1 med spjälor)

Var placerar man lämpligen barnstolarna

Tänk på att barnstolar tar mycket mer plats än vanliga stolar. En barnstol är i nederkant ca 65-70 cm till skillnad från de vanliga stolarnas 42 cm. Placera helst ej barnstolar på kortsidorna/ändarna av borden.

Ingår det städning

Ja, städning av alla utrymmen utom köken ingår. Ni bör förankra med er cateringleverantör att de diskar och städar efter sig. För de måltider ni lagar själva måste ni ordna diskning och städning av köken.

Vilka saker ingår i priset

I upplägget ingår tillgång till husen och parken. Förbrukningsmateriel som toapapper, sopsäckar, diskmedel, tvål och schampo i sovrummen ingår. Vita linnedukar till middagen ingår, linneservetter ingår ej, men kan hyras av oss. Vi står för vattenkaraffer, termosar, kaffebryggare och kaffefilter, men ni tar med kaffe. Övernattningsmöjlighet ingår, men sängkläder kan ni välja att låta gästerna ta med, alternativt hyra av oss.

Ingår bäddning av sängarna om vi hyr sängkläder

Nej, bäddning ingår ej, men ni kan välja att låta oss ordna bäddning, kostnaden för detta finns i prislistan. Bäddning kan endast ordnas om ni hyr sängkläder av oss (vi hyr själva av en tvättfirma). Om ni vill bädda själva, eller låta gästerna bädda så lägger vi ut sängkläder i entren i resp. hus.

Behöver vi hyra sänkläder och bäddning till sviterna i slottet

Nej. För sviterna i slottet ingår alltid både sänkläder och bäddning. Dessa 3 rum hyrs alltid ut bäddade.

Kan vi använda de två extra sovrummen på övervåningen i slottet

Från och med 2016 har vi tagit dessa rum i bruk, men de används ibland för våra egna gäster. Dock så delar dessa två rum på dusch/wc. Det ena rummet är stort och mycket fint, det andra är fint, men mindre och har endast en enkelsäng (1 extrasäng möjligt). Kostnaden står i prislistan. Kontakta oss för att se om dessa rum går att boka.

Hur är det med boende

Boende ingår i priset. Det finns ca 32-36 gästrum (lite beroende på hur man räknar loften) fördelat på 7 byggnader. Inklusive den Gula Paviljongen som är ett valfritt tillägg finns ca 90 fasta bäddar (om två personer sover i dubbelsängarna). Extrasängar med tjocka madrasser ligger under sängarna. Inklusive extrasängar är det möjligt att övernatta upp till maximalt ca 100 personer. Vi kan ställa upp extrasängarna om vi fått en boendeplacering minst 4 dagar i förväg. Hur många ni väljer att bo här är upp till er. Det finns länkar till kompletterande boende under Bröllopslänkar

Finns det toa och dusch på rummen

En del rum har egen dusch och toa inne i rummet. Andra rum har egen dusch/toa utanför rummet. En del rum delar på dusch/wc. Exakt hur det är fördelat finns beskrivet i Sovrumsguiden.

När kan vi komma på fredagen

Från klockan 15 på fredagen har ni tillgång till åtminståne det hus som middagslokalen finns i. Ofta har vi konferenser torsdag till fredag. Vi behöver då ofta laga lunch till dem, varpå vi kan börja städa köken. Sedan städar vi övriga hus och lokaler, med prioritet för de utrymmen ni behöver tillgång till först (matsalen). Många önskar komma tidigare än kl 15, t.ex. för att det är många fredagsgäster. Om vi har ett företag här kan det vara svårt för er att komma in i husen tidigare. Koordinera med oss 1-2 veckor innan bröllopet och så kan vi se vad som är möjligt.

Kan vi komma redan på torsdagen

Vi har haft bröllop som börjar redan på torsdagen, t.ex. när det varit många utländska gäster. För att det skall vara möjligt bör det vara ett ganska stort gäng som kommer redan då. Torsdag-fredag är de mest populära dagarna för företagsevent som vi då måste säga nej till. Kostnaden blir en särskild uppgörelse.

Hur länge kan festen hålla på

Ni kan festa hela natten om ni vill. Vi har ingen tid som ni måste stänga av musiken, och eftersom ni har med egen dryck behöver inte baren stänga. Dock måste musiken dras ner lite från ca kl 02:00 på natten för att gårdens invånare och även en del av era gäster skall kunna sova. Fönster och dörra måste ochså hållas stängda vid spelning av musik på natten.

Kan vi ha discoanläggning utomhus eller i tält på kvällen/natten

Nej, det hörs tyvärr för mycket.

Kan vi ha fyrverkerier eller salut

Vi har tyvärr haft problem med gårdens alla hästar som blivit mycket upprörda och skadat sig av höga knallar, därför är det inte möjligt.

När måste man åka på söndagen

Vi rekommenderar att försöka vara ute ur husen vid 2-3 tiden på söndag eftermiddagen. Om det skulle vara så att vi har något arrangemang som skall starta en söndag koordinerar vi det mer er.

Vad kostar övernattningen fredag till lördag

Det är ofta trevligt att ha en del av gästerna som kommer redan på fredagen (eller alla). Kostanden för fredagsgäster är 350 kr/person, utöver de 4 personer som ingår i kostnaden (eftersom vi vill att åtminståne en mindre förtrupp anländer redan på fredagen)

Vilka hus har vi tillgång till på fredagen

Ni har alltid tillgång till det hus där middagslokaen är belägen. Beroende på hur många ni är som kommer redan på fredagen så får ni succesivt tillgång till fler hus. Vi behöver hålla lite flexibilitet att kunna boka in andra (oftast mindre) arrangemang fredag till lördag om ni inte är så många som anländer på fredagen. Om det visar sig att vi inte har andra arrangemang fredag-lördag får ni tillgång till hela anläggningen redan på fredagen.

När vet vi vilka hus vi har tillgång till på fredagen

Ungfär 2-3 veckor innan den aktuella helgen brukar vi veta om något annat arrangemang är inbokat torsdag-fredag eller fredag-lördag. Andra arrangemang fredag-lördag koordinerar vi med er innan de bokas in.

Var bor lämpligen djurallergiker

Gästrumsflygeln är vårt allergihus, där vi aldrig tillåter djur. Slottet har 2 inneboende hundar och en katt, även om de bor i en helt annan del av slottet och inte får befinna sig i sviterna, finns det en risk att det finns spår av djurpäls i slottet. I övriga hus är det förhållandevis ovanligt att vi har besökande husdjur.

Kan vi ha med hund/katt

Ja, det är möjligt. Vi rekommenderar att dessa bor i lilla jaktflygeln, eller i undervåningen i Östra flygeln (pompeianska rummet).

Är anläggningen handikappanpassad

Nej tyvärr, detta är gamla hus med ibland höga trösklar och trappor. Vi kan tyvärr inte garantera att det fungerar smärtfritt med rullstolar, rolator etc. Det finns dock några lösa ramper vi byggt för att komma in i Östra flygeln och gula paviljongen, dessa ramper tas fram på förfrågan. Slottet har en fast ramp på baksidan. Person i rullstol rekommenderas boende i Pompeianska rummet på undervåningen i Östra flygeln, där det ej finns trösklar och där det finns toalett med bred dörr i köket ca 10m bort.

Kan ni ordna med barnvakter

Inte helt omöjligt, vi kan kolla med våra lokala kontakter.

Vi känner en kock, kan ni ordna serveringspersonal

Det kan vara möjligt, vi har några lokala kontakter som bor i närheten, samt att det finns en restaurangskola i Nyköping som ni själva kan kontakta

Kan ni ordna folk som t.ex. hjälper till i baren, eller ordnar frukost

Det kan vara möjligt. Hör med oss så kollar vi de lokala kontakterna. Vanligen så sker detta dock via er cateringfirma. Enklare frukost är vanligt att era föräldrar/syskon ordnar, men ofta kan cateringfirman ordna det, särskilt om det skall finnas varma rätter likt en brunch.

Vad brukar det kosta med catering

Det är förstås helt upp till er att välja nivå på cateringen, vanligt är ca 300 - 400 kr per person, samt att ni därutöver betalar serveringspersonal för de antal timmar de arbetar. Serveringspersonal betalas vanligt kontant på plats, direkt av er till serveringspersonalen utan att det går via cateringföretaget.

Varför är denna catering så mycket billigare än bröllopsmenyer på andra ställen

För att detta avser endast cateringen, Rockelstad står för all utrustning, kök och middagslokaler samt förbrukningsmaterial, el, vatten etc. Ni står också själva för alkoholen. Det är det som är så bra.

Vilka aktiviteter kan gästerna sysselsätta sig med

För de gäster som kommer redan på fredagen finns möjlighet till aktiviteter både fredag em/kväll och lördag förmiddag. Här finns en kägelbana och en bastu som ni disponerar fritt under vistelsen. Det finns också kanoter samt tennisbana. Status på tennisbanan kan vi dock ej garantera (grus). Racket och bollar brukar finnas. Ni kan också kostnadsfritt låna kubb, brännboll och boule. Till en merkostnad kan vi ordna segwaykörning, crosskart och radiostyrda bilar.

Kan vi ha tailandslyktor

Tailandslyktor är möjligt förutsatt att det inte är torka, eller hårda vindar.

Vilken information behöver Rockelstad ha av oss

Vi önskar att ni i god tid (2 veckor i förväg) skickar oss boendeplaceringslista, Agenda över hela helgen, Middagsplacering (för bordsuppställning), samt en kalkyl med alla ingående delar och tillägg gentemot oss. Tänk på att vi behöver veta tider för vigsel, middag och annat då det ibland är "osynliga" saker vi behöver ordna.

Kan vi sätta upp namnlappar på dörrarna

Ja, med tejp eller klet. Ni kan också sätta upp lista på vilka som bor i huset på ytterdörren.

Finns det lappar/skyltar på dörrarna till sovrum med rummets namn

Ja, merparten av rummen har en lapp sitt namn på dörren.

Går det att plocka blommor och björkris på plats

Ni får plocka säsongens blommor på plats, men ej i rabatter eller blomkrukor. Önskar ni björkris får ni låna såg/yxa samt ståltråd, samt att vi förklarar var det går att hämta björkris.

Finns det någon bröllopsbåge till ceremonien

Vi tillhandahåller ingen sådan, men det kan finnas en kvarlämnad ni kan låna. Om ni vill köpa eller bygga en egen kan vi hjälpa till med ståltråd, rep och verktyg. Det är möjligt att förankra bågen i marken vid stenbryggan. Finns det en kvarlämnad båge är den kostnadsfri att använda.

Går det att ordna EL ström vid ceremoniplatsen

Ja, vi kan dra fram ström dit. Dock endast 10 ampere (vanligt el-uttag)

Går det att ordna sittplatser vid ceremonien

Ja, vi kan ställa fram bänkar och stolar till ca 100 personer.

Finns det ljudanläggning till ceremonien

Sterioanläggning modell mindre finns att låna för att t.ex spela musik. Önskar ni mikrofon har vi två anläggningar för detta som finns i prislistan. Den mindre har två trådlösa miccar samt högtalare i en bärbar enhet. Den mellanstora har separata högtalare samt litet mixerbord. Microfoner till denna finns separata med sladd (möjligen trådlösa också).

Vi har musiker med känsliga instrument som inte får bli blöta

Då rekommenderar vi att ni hyr ett av våra små tält 3x4 meter och ställer vid sidan av vigselplatsen.

Om det blir dåligt väder vid cermonien vad gör vi

Ni kan välja att flytta in ceremonien till gamla slottsmatsalen. Detta innebär dock en merkostnad, bla pga golv-vård. Vi förstår att ni helst av allt vill vara ute, och troligen väljer att fatta detta beslut ganska sent. Det är ok att bestämma detta på lördagen, men för både vår och er egen skull bestäm en tid när ni senast fattar detta beslut, och kommunicera detta med oss.

Hur gör vi med sittplatser om ceremonien blir i gamla slottsmatsalen

Ni bestämmer om ni vill att endast ett mindre antal, säg 10-20 personer skall ha sittplatser längst fram, eller om ni vill att samtliga skall sitta. Att ordna fram de första 10-20 sittplatserna går snabbt eftersom stolarna redan finns i rummet. Att ordna fram sittplatser till samtliga är ett ganska stort jobb som kan ta ett par timmar för en person. Därför behöver vi veta i god tid om alla skall sitta.

Kan vi fixa iordning gamla slottsmatsalen för vigsel "just in case"

Om ni fixar detta själva, dvs både ställer fram och tillbaka stolar innebär det ingen extra kostnad om den sedan INTE används. Men att ställa fram sittplatser till samtliga i ett sånt läge kan bli svårt. Används matsalen är det enligt prislistan, och kostnaden regleras på söndagen innan ni åker.

Hur många sittplatser går att få i gamla slottsmatsalen

Om både matsalsdelen och runda musiksalongen används går det att få ca 100 sittplatser. Ni står då i valvbågen mellan de två rummen och ser samtliga gäster.

Om vi vill ha mingel ute, men flytta in det i slottet vid dåligt väder

Det går bra. vi vill veta en sista tid när ni bestämmer er för att vara inne. Kostnaden regleras på söndagen innan ni åker.

Om det börjar regna mitt under vårt mingel, kan vi flytta in i slottet

Ja det kan ni göra, men vi har då inte kunnat tända alla konstiga och gömda lampor, kontrollerat och tänt stearinljus, ev brasa mm. Det tillkommer kostnad enligt prislistan som regleras på söndagen innan ni åker.

Kan vi ha minglet inne någon annanstans vid dåligt väder som inte kostar något

Ja, östra flygeln är lämplig, särskilt om middagen skall vara i gula så finns gott om plats i Östra flygeln. Skall middagen vara i Östra kan minglet vara i Gula paviljongen om ni valt detta tillval.

Vem ställer upp middagsbord och dukar borden

Vi ställer upp borden till middagen förutsatt att vi fått en bordsplacering i god tid. Sedan överlämnar vi till er för dukning av borden. Om ni inte önskar duka själva, tala med er cateringleverantör. Skall stolsöverdrag användas sätter ni på dem själva.

Har ni någon kontaktperson här på plats

Ja, på fredagen finns någon här och svarar på frågor samt hjälper till att ordna saker. På lördagen är alltid någon av oss på plats. Vi rekommenderar att ni ger oss numret till er toastmaster eller planeringsansvarige person för frågor under lördagen.

Vi har gäster som inte skall övernatta, behöver vi betala för dem

Kalkylen baseras alltid på antalet middagsgäster oavsett om de övernattar här eller inte.

Vi har serveringspersonal som behöver övernatta, vad kostar det ?

Om er serveringspersonal inte är med på festen på något sätt så kostar det inget. Tänk dock på att antalet tillgängliga sängar för era gäster minskar.

Hur gör vi med barn, kostar de lika mycket

Detta är en förhandlingsfråga. Tidigare hade vi priser för barn i olika åldrar, men det fungerande inte, varför vi numera förhandlar om detta. Det kan ju vara 10 bebisar, vilket inte innebär någon kostnad, eller 10 nittonåringar, vilket skulle innebära full kostnad.

Kan vi få tillgång till sviterna i slottet redan från fredagen

Ja, mot mindre merkostnad. Alla tre sviterna kostar sammanlagt 4200 kr att hyra, lägger ni till 800 kr får ni tillgång till alla sviterna redan från fredagen.

Hur mycket är det lämpligt att ta betalt av gästerna för logi

Logi ingår normalt inte på andra ställen, varför det inte är orimligt att ni tar lite betalt av gästerna för detta. Vanligt är 300-400 kr per person och natt. Ni administrerar dock hela denna betalning själva, vi tar endast betalt av er.

Var ställer man borden/stolarna i Brygghuset när man skall ha dans

De ställs i vänstra garagedörren mitt emot Brygghuset (ca 35m bort).

Vad är det för discoanläggning ni hyr ut

Spänning: 220V, 10A, Slutsteg: Ody-Pro Lax M320 Högtalare: Två st. med 15 tums basar. Aktiv Subwoofer: Ody-Pro Lax LX15, CD-Spelare: Numark CDN 22 MK III Dubbel CD Mixer: Numark CM 200 Rack: ProDJuser Clubrack 10/2. Vi tillhandahåller kabel för att koppla in anläggningen till er dator/mp3 spelare

Kan vi använda Spotify

Ja, det finns nätverk i både Brygghuset och Gula Paviljongen. Vi rekommenderar dock att ni gör några listor som laddas ner lokalt på datorn i Spotify.

Nedan visas platser, mått och andra saker som kan underlätta bröllopsplaneringen. Förhoppningsvis fyller vi på med mer saker varteftersom.

Avstånd till vigselplatsen på sjösidan

Vigselplats vid stenbryggan

    Vigselplatsen vid stenbryggan ger en perfekt inramning till viseln. De tre stentrapporna och den långa buxbomshäcken gör att det blir gott om tid att spela musik till inmarschen. Det är möjligt att ha en matta på hela eller vissa delar av sträckan. Vi tillhandahåller ej sådan matta, men för de som vill införskaffa själva så är måtten enligt bilden. Måtten är fram tills dess att stenbryggan börjar (bryggfoten) där själva ceremonin hålles. Vi har inte mätt själva bryggan. Måtten på trapporna funkar för att lägga en matta in trappan, lämpligtvis med armeringsjärn längst inne i trappstegen för att hålla fast mattan. Armeringsjärn kan köpas av oss här på plats, och vi kan låna ut något att kapa dem med.


Möjlig tältplats norr om Brygghuset

Tältplats Brygghuset mot sjön

    Den vanligaste platsen att ha ett tält utanför brygghuset är på sjösidan, och där tältet är förlagt vid sidan av brygghuset (lila markering) så man fortfarande har kvar sjöutsikten. Maximal storlek på tält på denna plats 5x9 m. Tält är bra att ha här om man t.ex. är väldigt många (80 pers eller fler) och man känner att lokalen inne i brygghuset riskerar att bli för liten som danslokal, eller om man helt enkelt vill ha ett vädersäkert utrymme som komplement. Tält kan t.ex. hyras av Rent a Tent i Gnesta, eller om man vill köpa ett "engångstält" på Rusta, Jula etc (ofta 3x6 eller 3x9m). Några gånger har det i tältet även varit golv och inredning, uppblåsbara lounchmöbler, mattor, kristallkronor etc. Vill man ha värme är det bäst med gasdrivna kaminer eller Terassvärmare.


Möjlig tältplats söder om Brygghuset

Tältplats Brygghuset mot land (söder)

    Vill man ha ett riktigt stort tält är det bättre att ställa tältet på södersidan om brygghuset (in mot land) Denna grusplan är i stort sett helt plan och går helt eller delvis att fylla med tält.


Flaggans storlek

Flaggornas storlek

    Det är ganska vanligt när endera parten kommer från utlandet att man har en svensk och en utlänsk flagga. Snyggast är om flaggorna är någolunda lika stora. Våra två svenska flaggor är 140x235 cm stora (blåa med gult kors). Flaggstängerna (2st) är 12m höga och står ca 15 meter framför slottet med ca 20 meter emellan sig. Våra flaggor har fastsydda flaggöglor i var ända, men det går även att knyta fast en flagga om sådanna öglor saknas på er flagga.


 

Vigsel i kyrkan / parken
Bröllopsmatsal (middagslokal)
Festlokal Bröllop (danslokalen)
Transport från kyrkan
Brudskål och mottagning
Bröllopsmiddag mat & egen dryck
Bröllopssvit
Sovrumsguiden
Fakta för bröllop
Pris för bröllopsfest
Bröllopslänkar och bröllopshemsidor
Intresseanmälan för bröllop


Tillbaka
 
English version In English please
 
 
Rockelstad Slott > Bröllop > Fakta vid bröllop
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2018-05-02

Rockelstad är certifierade av Krav