Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Bröllopsmiddag samt mat och egen dryck

På Rockelstad finns ingen fast restaurang. Ni väljer själva vem ni vill skall hjälpa er med bröllopsmiddagen. Många väljer att själva ordna frukost och lunch även om det ofta går att få hjälp med dessa delar. Och det bästa av allt, ni tar med all dryck, utan korkavgifter.

Bröllopsmiddag mat på tallrik

Välj er cateringfirma

Genom åren har många cateringfirmor och kockar lagat mat här. Anna Bonde, Erik Olofsson och Gerhard Bogner (rent a james) är de tre leverantörer som varit här mest. Även Tinas Catering i Flen kan våra kök. Ni hittar dem under Bröllopslänkarna Väljer ni annan leverantör rekommenderar vi att de kommer hit och tittar, vi har tyvärr ingen inventarieförteckning i köken.

Förrätt på tallrik av Erik Olofsson

Servering av mat

Det är mycket logistik i att få ut varm mat. Om toastmastern råkar förlägga ett långt tal precis när varmrätten skall ut, hinner maten kallna. Vanligen används tallriksservering, vilket kräver en serveringsperson på ca 12 gäster. Serveringspersonal ordnar ert cateringföretag. Att ställa ut karotter med mat på borden rekommenderas ej (platsbrist).

Huvudrätt på tallrik av Anna Bonde

Middagsbuffe

Att ha buffe på bröllop händer ibland. Det ger lite mer förflyttningar i middagslokalen och är inte så lämpligt när man börjar närma sig maxantalet för respektive middagslokal. Vanligen placeras buffen i ett närliggande rum, förmaket i Östra flygeln eller salongen i Gula paviljongen.

Buffebord vid Bröllop

Kaffe och tårta

Intas vanligen i middagslokalen. Om både middag och dans skall vara i Gula paviljongen rekommenderas dock en förflyttning till Kristallsalen för kaffe och tårta, då hinner serveringspersonalen röja undan borden.

Bröllopstårta på ställning

Tårtställningar

Här på plats finns två tårtställningar i vitmålad metall som ni är välkomna att använda för bröllopstårtan. Den lilla har 5 plattformar (28,28,24,22,18 cm i diameter). Den stora 7 plattformar (alla 24 cm i diameter). Plattformarna flyttas lätt mellan ställningarna.

Nya tårtställningar 2011

Bröllopsmingel med champagne

Er cateringfirma brukar kunna hjälpa till att hälla upp och servera champagne. Vanligen kommer 2-3 serveringspersoner en halvtimme-timme före brudskålen och häller upp. Antingen inne i slottets undervåning eller framför slottet.

Champagne uppställt för brudskål

Brudskål med snittar

Er cateringleverantör kan ofta hjälpa er med snittar. Eller om detta är en av de saker ni vill överlåta på släkten. Välj er ambitionsnivå med omsorg, det skall vara fint och gott, men inte alltför tidskrävande.

Snittar till brudskålen

Meny och provsmakning

Menyn fastställs direkt med den ni nu valt skall stå för maten. Vi har inga hemliga provisionsavtal utan ni gör upp om kostnaden direkt med er cateringleverantör. Vanligen går det ej att provsmaka maten från cateringleverantörer, eftersom de inte har restauranger man kan besöka.

Dryckernas logistik

Ni köper eller beställer dryck som ni kör hit själva alternativt ordnar med frakt. Det går att leverera dryck i veckan före ert bröllop som vi ställer undan på lämplig plats. Vi tjänar inget på dryckesförsäljning, pant och återvinning av flaskor och burkar är därför ert ansvar. Det finns återvinningsbehållare i närmaste samhället Sparreholm. Vi kan dock åta oss återvinning av tomma flaskor och burkar mot tillägskostnad. 

Vigsel i kyrkan / parken
Bröllopsmatsal (middagslokal)
Festlokal Bröllop (danslokalen)
Transport från kyrkan
Brudskål och mottagning
Bröllopsmiddag mat & egen dryck
Bröllopssvit
Sovrumsguiden
Fakta för bröllop
Pris för bröllopsfest
Bröllopslänkar och bröllopshemsidor
Intresseanmälan för bröllop


Tillbaka
 
English version In English please
 
 
Rockelstad Slott > Bröllop > Bröllopsmiddag samt mat och dryck
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2013-03-26

Rockelstad är certifierade av Krav