Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Bröllopsmatsal på Rockelstad Slott

Vi erbjuder två alternativa matsalar vid bröllop. I den Östra flygeln finns Kristallsalen bestående av en Glasveranda sammanbyggd med med den ursprungliga matsalen i huset. Här är möjligt att sitta upp till 92 personer, nära till gårdens huvudkök.

Bröllopsmatsal Kristallsalen i Östra flygeln

Middagslokalen i Gula paviljongen

Sedan ett par år finns en större matsal i den Gula Paviljongen. Här sitter man upp till 117 personer i en stor och luftig matsal med stora fönster mot sjön. Ofta är denna matsal mer lämplig vid fler än ca 80 gäster. Vita stolsöverdrag går att hyra till här.

Bröllopsmatsalen i Gula Paviljongen

Runda bord vid Bröllopsmiddag

I den gula paviljongen finns större flexibilitet avseende bordsplacering. Runda bord är vanligt utomlands. Här sitter man bekvämt 8 personer vid varje bord (maximalt 9 personer vid vissa av borden). Det går att ha 12 runda bord, och borden är 150 cm i diameter.

Bröllopsmatsal runda bord i Gula Paviljongen

Bröllop med upp till 160 personer

Rockelstad är lämpligt för bröllop upp till drygt 100 personer. Med ett tält på verandan utanför matsalen i Gula Paviljongen går det att sitta upp till ca 160 personer. Verandan är 6x10 meter, lämpligt för ett tält på 6x8 meter (från RentaTent i Gnesta). Fönsterna kan hängas av för att binda ihop utrymmena.

Gula Paviljongen med tält på verandan

Bordsplacering Kristallsalen Upp till 82 personer

Detta är vår ordinarie placering i Kristallsalen upp till 80 personer. Den går att sträcka till 82 personer i nödfall. Vi har kommit framt till att denna placering passar bäst i lokalen och ger förhållandevis bra luftighet. Behöver ni ej 80 platser börja med att ta bort plats 79 och 80, vilket ger mer utrymme bakom hela honörsbords-sidan.

Kristallsalen placering upp till 82
Stor version av bordsplacering Kristallen upp till 82 personer
Bordsplacering i Excel-format upp till 82

Bordsplacering Kristallsalen 80 - 92 personer

Vid fler än 82 personer i Kristallen är nedanstående placering den som gäller. Upp till 92 personer är möjligt, men vi rekommenderar ett byte till Gula Paviljongen om ni börjar närma er 90 middagsgäster. Det är främst för att denna placering innebär 2 paralella bord, vilket gör att gången mellan borden blir ganska smal. Utrymmet för gäster och serveringspersonal att passera vid kortsidorna är mycket begränsat vid max. antal personer.

Kristallsalen placering 80-92 personer
Stor version av bordsplacering Kristallen 80-92 personer
Bordsplacering i Excel-format upp till 92

Bordsplacering Gula Paviljongen

I denna lokal finns stor flexibilitet att göra olika bordsplaceringar. Vi bedömmer att det maximala antalet sittande personer i lokalen är 117 enligt denna skiss. Honörsbordet placeras vanligen framför de två dörrarna (plats 8 och 9) med sikt både mot projektorduken och ut genom fönsterna.

Rektangulära bord i Gula paviljongen Stor skalenlig version av bordsplacering

Bordsplacering med runda bord i Gula Paviljongen

Vi har införskaffat runda bord. De är 150 cm i diameter och är utmärkt för 8 personer på varje bord. 9 personer i nödfall, och 10 personer i yttersta nödfall (på något enstaka bord).

Runda bord i Gula paviljongen Stor skalenlig version av bordsplacering med runda bord

Original placering i Photoshop format (psd) för egen laborering

Det mesta som behövs för större middagar finns på plats, som t.ex. tallrikar, glas, ljusstakar, bestick (nysilver och rostfritt). Vita linnedukar och stearinljus ingår. Därtill finns vita filmdukar, projektorställningar (projektorer går att hyra av oss), 5 barnstolar, tårtställningar, salt/pepparströare. I köken finns uppläggningsfat, restaurangugn, spisar, restaurangdiskmaskin, många kylskåp/frysar, värmeskåp, tallriksvärmare m.m.

Delar av utrustningen är s.k. restaurangutrustning, men köken kan inte helt jämföras med helt professionella restaurangkök, utan snarare som upphottade herrgårdskök. Då vi har ganska många större middagar försöker vi hela tiden komplettera och förbättra köken och utrustningen.

 

Vigsel i kyrkan / parken
Bröllopsmatsal (middagslokal)
Festlokal Bröllop (danslokalen)
Transport från kyrkan
Brudskål och mottagning
Bröllopsmiddag mat & egen dryck
Bröllopssvit
Sovrumsguiden
Fakta för bröllop
Pris för bröllopsfest
Bröllopslänkar och bröllopshemsidor
Intresseanmälan för bröllop


Tillbaka
 
English version In English please
 
 
Rockelstad Slott > Bröllop > Bröllopsmatsal och middagslokal
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2013-03-25

Rockelstad är certifierade av Krav