Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Vigsel vid Rockelstad Slott

Den stora slottsparken ger många fina platser för borglig vigsel. Mest populärt är vigsel vid stora stenbryggan på sjösidan av slottet. Denna plats ger en lång och fin inmarsch ner för stentrapporna och förbi de ålderdomliga buxbomshäckarna.

Bröllopsmarshen ned till stenbryggan

Ceremoni vid sjön

Vid foten av stenbryggan hålls ofta vigselakten. Brudparet är vända in mot slottet och gästerna sitter på var sida om bryggan, där det finns plats för minst 100 personer. Det finns parkbänkar/utemöbler att låna för så många ni vill skall sitta ned.

Vigsel vid foten av stenbryggan

Slottets norra sida

Båven heter sjön som ligger på slottets norrsida. När ni står vända in mot slottet och har sjön bakom er så står ni vända mot söder och mot solen. Förutsättningarna är optimala för de som fotograferar er.

Vigsel vid foten av stenbryggan

Roddbåt till vigselen

Det är också möjligt att komma med båt till vigselplatsen vid stenbryggan. Ute på grevinnans udde finns ett båthus från vilket man kan ro över till stenbryggan. Roddbåt finns att låna (bara i plast tyvärr). Det har t.om. hänt att en fejkad brud föll i vattnet inför alla åskådare. Alltid kul med lite practical jokes.

Brudpar som åker vår båt till vigseln

Birgittakapellet

I övervåningen på ett av slottets runda torn finns ett eget slottskapell, inrett av Mary von Rosen 1909 och tillägnat Heliga Birgitta.

Birgittakapellet är också möjligt att ha vigsel i

Vigsel i slottskapellet

I kapellet är det möjligt att hålla vigsel för mindre sällskap, upp till ca 40 personer. Kapellet används främst under vinterhalvåret då det ofta hålls bröllop med lite mindre sällskap.

Vigsel i Birgittakapellet

Vigsel i gamla slottsmatsalen

Som backup-lokal för vigsel vid dåligt väder används ibland den gamla slottsmatsalen. Tillsammans med den intilliggande musiksalongen är det möjligt att sitta ca 100 personer och även ha musikanter som spelar.

Gamla slottsmatsalen,backup för vigsel vid dåligt väder

Vigsel i Helgesta Kyrka

I närheten av gården finns sockenkyrkan Helgesta (5,5KM). Lite längre bort, strax utanför Sparreholm finns även en kyrka vid namn Hyltinge. Ett flertal andra fina kyrkor lämpliga för bröllop finns också inom ett par mils radie, t.ex. Årdala, Ripsa och Mellösa.

Helgesta kyrka interiörbilder, fotograf Anna Åberg

Trevligt landskap

Helgesta kyrka ligger i ett kulligt omväxlande landskap. en slingrig liten väg leder fram till kyrkan. väl framme uppdagas kyrkans sjönära läge. Också här vid sjön Båven. Den gamla prästgården ligger på andra sidan parkeringen.

Helgesta kyrka exteriörbild

Helgesta kyrka

Kyrkan har medeltida anor och kan husera upp till ca 150-200 personer. Kyrka och präst inför bröllop bokas genom Flens kyrkoförvaltning. De har även koll på vilka personer som kan spela orgel och trumpet i kyrkan.

Vigsel Helgesta kyrka

Det går att beställa kyrkodekoration med t.ex. björkris om ni inte vill ordna detta själva. Kyrkan har en liten sakristia där brudparet kan vistas före själva ceremonin.

 

Vigsel i kyrkan / parken
Bröllopsmatsal (middagslokal)
Festlokal Bröllop (danslokalen)
Transport från kyrkan
Brudskål och mottagning
Bröllopsmiddag mat & egen dryck
Bröllopssvit
Sovrumsguiden
Fakta för bröllop
Pris för bröllopsfest
Bröllopslänkar och bröllopshemsidor
Intresseanmälan för bröllop


Tillbaka
 
English version In English please
 
 
Rockelstad Slott > Bröllop > Visel i kyrkan eller slottsparken
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2010-12-10

Rockelstad är certifierade av Krav