Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Representation på Rockelstad

    Har Ni viktiga kunder på besök är det en utmärkt idé att ta dem till Rockelstad och tillsammans uppleva den genuina atmosfären på ett sörmländskt slott. Representationsmiddagar brukar oftast intas i den gamla slottsmatsalen från 1600-talet.

Gamla matsalen Rockelstad Slott, bild tagen av Philip Håkansson

    Vid denna typ av arrangemang är det vanligt att någon i familjen guidar runt i slottet och berättar om dess historia. Visningen brukar avslutas uppe i birgittakapellet, beläget i ett av de runda tornen och som Mary von Rosen inredde till sitt privata andaktsrum år 1909.

Birgittakapellet på Rockelstad

    Efter middagen brukar kaffe serveras i slottets förmak. Här finns några trevliga sittgrupper och porträtt på väggarna. Ett av våra evighetsprojekt är att få detta rum att bli ett guldrum. Många av stolarna och sofforna som inte tidigare var förgyllda har vi målat med flera nyanser guldfärg.

Förmaket i slottet

    Turkiska rummet på övervåningen i ett av de runda tornen är också ett möjligt tillhåll efter middagen. Den gamla men fullt spelbara kägelbanan kan också vara ett kvällstillhåll om det inte är allt för kallt väder ute.

Interörbild av kägelbanan

    Övernattning sker i slottets tre sviter som vi kallar slottsgemaken samt de bästa rummen i slottets stora flyglar. Gästrumsflygeln har 7 mycket fina sovrum med handmålade tapeter och gamla kakelugnar i flertalet av rummen.

Sjötornet i ett av de fyrkantiga tornenpå sjösidan

    För ledningsgrupper och kundträffar kan detta vara ett sätt att umgås utanför de traditionella och kommerciella Hotell och konferensanläggningarna. Ni har exklusiv tillgång till miljön i slottet, samt personlig service och guidning. Om önskemål finns ordnar vi icke ansträngade aktiviter som vinprovning eller antikrunda (bild nedan).

Antikrunda i slottets matsal

    När ni vill visa era gäster en annorlunda stycke Sverige är ni välkomna till oss på Rockelstad.

 

Fester av olika slag
Representation
Svensexa eller Möhippa
Aktiviteter
Placera folk i olika sovrum
Priser festlokal
Intresseanmälan


Tillbaka
 
English version In English please
 
 
Rockelstad Slott > Festlokal > Kundrepresentation på Rockelstad
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2010-11-11

Rockelstad är certifierade av Krav