Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Hyra hus Översikt

Östra flygeln på Rockelstad

Östra flygeln. Den gamla gårdsflygeln som har upp till 23 bäddar (12 i sovrum, övriga på loften). I den smakfullt rustade Kristallsalen som består av en gammal matsalsdel och en större glasveranda finns möjlighet att sitta upp 92 matgäster. De två fullutrustade köken möjliggör matlagning till stora sällskap. På övervåningen finns merparten av sovrum och sovloft, samt TV-hörna och i mitten en övre hall förberedd för konferensändamål (ca 20 pers).
Läs mer om Östra flygeln
Brygghuset på Rockelstad

Brygghuset. Fem meter från sjön ligger detta rustika hus, som är inrett helt i trä. Undervåningen består av en stor lokal med flexibla bordsmöjligheter för upp till 64 personer. Här finns ett trevligt franskt kök och stor fungerande öppen spis att samlas runt. Övervåningen har åtta sängplatser (och 2-5 extra bäddar) samt två duschrum. Möjligt att konferera 2-60 personer.
Läs mer om Brygghuset
Gästrumsflygeln på Rockelstad

Gästrumsflygeln. Denna 1700-talsflygel är charmfullt inredd med såpade trägolv och handmålade tapeter. De sju sovrummen har egen dusch, totalt finns 14 bäddar. Förmaket och det pampiga jaktrummet är lämpliga för mindre måltider (upp till 10-20 personer). Ett pentry finns för värmning av mat. Huset kan hyras separat om Ni vill förflytta Er bakåt i historien, men här bor man kungligt även vid arrangemang i något av de andra husen.
Läs mer om Gästrumsflygeln
Lilla jaktflygeln på Rockelstad

Lilla jaktflygeln. Denna lilla flygel har ett rum och kök och är fint inredd i jaktstil. Här finns en bra dubbelsäng på undervåningen samt ett sovloft med två ordinarie bäddar. Huset har ett stort kök för ca 6 personer, TV och öppen spis. Jaktflygeln uthyres normalt för en helg eller en hel vecka, men också som kompletterande boende till de andra husen.
Läs mer om Lilla jaktflygeln
Grindstugan på Rockelstad

Grindstugan. Denna lilla flygel är till ytan jämförbar med jaktflygeln, men har en helt annan planlösning. Här har heller inte tidens tand framtvingat lika omfattande renoveringar. Ytskikten i huset är renoverade, men huset lever mer på sin charm med gammal kakelugn och vedspis än på sin fantastiska standard (kyl, frys, spis, ugn, micro, TV mm finns dock givetvis) I sovrumsdelen finns 2 ord bäddar, samt ingång till minimalt separat rum med 2 bäddar i våningssäng. Uthyres oftast per helg, vecka eller som kompletterande boende.
Läs mer om Grindstugan
Slottsbyggnaden på Rockelstad

Slottet. Slottets undervåning används som en mycket exklusiv representationsvåning, medan övervåningen används som en av familjens privata bostäder. Slottet består huvudsakligen av sällskapsrum då gästerna förr i världen oftast bodde i gästrumsflygeln. En del av ert arrangemang kan t.ex. vara mottagning/fördrink i slottets undervåning. Halva undervåningen av slottet hyrs sedan 2008 ut som en form av lägenhet med egen ingång, 2 sällskapsrum och tre stycken ultraexklusiva sviter, varav 2 st belägna i tornrum.
Läs mer om Slottet

 
Östra flygeln
Gula paviljongen
Brygghuset
Gästrumsflygeln
Lilla jaktflygeln
Grindstugan
Slottsgemaken
Hyra Slottet
Huspriser
Intresseanmälan hyra hus

Tillbaka
 
English version In English please


TIPS!
I sovrumsguiden kan du läsa om sovrummen i alla hus, och skapa en placeringslista för dina gäster
Visa sovrumsguiden  
 
Rockelstad Slott > Hyra hus > Husöversikt
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2008-12-02

Rockelstad är certifierade av Krav