Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Hyra hus Slottet

Slottsbyggnaden på Rockelstad är märklig och väcker naturligtvis besökarnas nyfikenhet. Huset som det ser ut idag är från sent 1800 tal, men det gömmer inom sig en herrgårdsbyggnad från 1600-talet.

Slottet har många fantastiska rum med målade tak och märkvärdiga inredningar. (Du hittar mer extensiv information om slottet och dess rum under rubriken Historia).
Rockelstad Slott exteriörbild från Östra flygeln
Exteriört från östra flygeln
Inne på slottet finns 3 sovrum/sviter som kallas slottsgemaken, merparten av gästerna bodde förr i världen alltid i västra flygeln. Sällskapsrum finns desto fler i slottet och undervåningen används idag även som en form av representationsvåning med en exklusiv matsal för små kräsna sällskap. I förmaket eller turkiska rummet kan sparsmakade gäster dricka kaffe och cognac eller umgås.

Nedre hallen på Rockelstad Slott
Nedre hallen
För de som så önskar ordnar vi gärna en guidad tur runt i slottet. Gruppen samlas då i stora hallen där många intressanta föremål är placerade. Berättelsen om gården och dess ägares öden genom historien är mycket underhållande.

I hallen och gamla matsalen finns möjlighet för sällskap som hyr in sig i våra hus att t.ex. inta fördrink. Vi förstår att många vill komma in på slottet, och detta kan vara ett sätt att ta del av atmosfären. Vill ni gå runt i slottet och titta krävs dock att ni bokar en slottsvisning. Slottsvisning ges dock endast i samband med att ni har ett arrangemang här eller hyr ett hus.

I slottets undervåning finns slottsmatsalen som är ovanligt liten (endast ca 70 m2). I öppen anslutning till matsalen finns även musiksalongen vilket kan göra matsalen något större.

Vi får ibland förfrågningar om att äta i slottsmatsalen som inte är en "kommersiell" matsal utan av mer museal karaktär. Det händer att vi upplåter denna för middagar främst för mindre sällskap.
Gamla slottsmatsalen på Rockelstad Slott  
Matsalen
Vi vill gärna poängtera att matsalen är en del av vårt privata hem, och att denna är fullt möblerad till skillnad från kommersiella ställen.

Övervåningen på de två runda tornen är kanske lite extra spännande. I det ena tornet finns ett turkiskt eller mer korrekt moriskt rum. Under visningen i turkiska rummet berättar vi bl. a. om Evert Taube som tidvis var här som gäst hos familjen von Rosen.

I det andra tornet finns ett kapell tillägnat heliga Birgitta. Här brukar vi avsluta visningen med berättelsen om det Heliga fingret. Visningen varar drygt ca timme, men kan göras kortare.
Turkiska tornrummet på Rockelstad Slott  
Turkiska rummet
Birgittakapellet på Rockelstad Slott  
Birgittakapellet

Nästan halva nedervåningen av slottet inrymmer de tre exklusiva slottsgemaken (sovrummen), samtliga med egen dusch/wc. Till slottsgemaken hör även två sällskapsrum i form av gamla förmaket och bokrummet. I denna del av slottet finns även ett mindre pentry. Slottsgemaken har en egen entre på sjösidan. Sedan sommaren 2008 då två av slottsgemaken tillfördes egna mycket exklusiva duschrum går dessa att hyra. Mer information om slottsgemaken på menyn till höger.

Solnedgång på Rockelstad vid Båven
Solnedgång från slottets norrsida
Rockelstad vy från norra slottsterassen
Vy från norra slottsterassen

Entreportalen på Rockelstad Slott
Exteriört med portalen

 
Östra flygeln
Gula paviljongen
Brygghuset
Gästrumsflygeln
Lilla jaktflygeln
Grindstugan
Slottsgemaken
Hyra Slottet
Huspriser
Intresseanmälan hyra hus

Tillbaka
 
English version In English please


Husfakta
Ord. bäddar 3-6
Extrabäddar 3
Trippelrum 0
Dubbelrum 3
Enkelrum 0
Duschrum 3
Matplatser 20
Sittplatser ute -
Konferensrum Kanske det
Grupprum 3
Kök pentryTIPS!
I sovrumsguiden kan du läsa om alla sovrum i slottet, och skapa en placeringslista för dina gäster
Visa sovrumsguiden  
 
Rockelstad Slott > Hyra hus > Slottet
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2008-12-10

Rockelstad är certifierade av Krav