Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Julbord med Holmens skogsentreprenörer

Vi fick äran att vara värd för Holmens julbord med de sörmländska skogsentreprenörerna. Holmen är ett stort företag där en viktig del består av att få fram timmer, massaved och flis till sågar, massa- och pappersbruk. ´

Sörmland och Östergötland är för Holmen viktiga regioner. Arbetet med att avverka med skördare och köra fram timret till bilväg med skotare sköts huvudsakligen av egna företagare(entreprenörer). Att samla ihop dessa brukar innebära 110-120 personer vilket är många för ett ställe som Rockelstad.

Slottet en decemberdag

En fin decemberdag med sol, tyvärr utan snö.

Matsalen dukad för julbord

Vi har dukat upp i hela Östra flygeln, i den ordinarie matsalen fick vi in ca 90 platser.

Julbordsmatsal även på övervåningen

För att komma upp i 120 platser använde vi övre hallen samt lilla gröna biblioteket.

Biosittning i Gula Paviljongen

Utan vår nya stora konferenslokal i Gula Paviljongen hade vi inte klarat det. Att ställa upp 120 stolar i biosittning var inga problem.

Julbordsmat tillagas

December är ofta en ganska lugn period för oss, vi har hållt på i flera veckor och förberett, rullat 700 köttbullar, lagt in sillar och bakat bröd. Men denna dag var förstås den mest intensiva i köket.

Parkering framför slottet

Och så frammåt halv 11 börjar parkeringen fyllas på, samåkande är nästintill omöjligt eftersom alla reser från olika ställen. Många pickuper blir det. Tur att det finns en gigantisk grusplan.

Gula Paviljongen sett från slottet

Första anhalten är ett konferenspass i Gula Paviljongen. Vi har satt upp marchaller för att leda folk rätt.

Ny infart till Gula Paviljongen

Under hösten har vi färdigställt grusväg, gräsmattor, altan och ny infart med tujjor till Gula paviljongen Här visas den nya infarten som också blir en avgränsning av slottsparken mot grusplan och lantbruksverksamhet.

Konferenslokal med konferensgäster

Och så samlas alla i nya konferenslokalen i Gula Paviljongen. Han som tittar bakåt ser den fina utsikten över sjön Båven.

Julkonferens med talare

Chefen (Fredrik) från Norrköping inleder konferenspasset. Varpå "godsägaren" (Fredrik) tar vid och drar lite om gårdens historia och verksamhet. Sedan tar en analytikertjej över och berättar om framtidsutsikterna.

Julbord med julmat

Frammåt halv 1 är det äntligen dags för julmat. Det blir bråttom att ställa fram de sista varma rätterna då anstormningen kommer 5 minuter tidigare än beräknat. Vi har valt att inte ha supermånga rätter, men att de som finns skall vara av hög kvalitet istället.

Matkö till julbordet

Att servera 115 personer samtidigt är omöjligt, men eftersom samma rätter finns på båda sidor av bordet, och att det finns egen utgång vid slutet av bordet så går det förhålladevis smidigt, efter 10-15 minuter hade alla fått mat. Vad vi fick höra gick det t.om, smidigare än på vissa andra ställen de haft julbord. där det kunde ta upp mot 30 minuter.

Sitning vid julbord

Och platserna räckte till i matsalen och på övervåningen.

Julbordskaffe i slottet

Efter middagen beger sig alla in till slottet för kaffe och tilltugg. Vi har dukat upp i gamla slottsmatsalen. Det är ett trevligt upplägg att använda tre olika lokaler, varav slottet är grädden på moset som brukar ge upphov till en hel del samtalsämnen.

Julbordskaffe i musiksalongen i slottet

För att klara detta antal har vi dukat upp i fyra rum i slottets undervåning, på bilden visas ett av tornen kallad musiksalongen.

Julbordskaffe i hallen på slottet

Även den nedre hallen används för kaffe och mingel. En värmande brasa är heller aldrig fel.

Gäster på väg

Frammåt halv 3 lämnar de sista gästerna.

Personalfest med rester från julbord

Slutligen är det dags för personalen att stilla sin hunger, julbordsmat har vi i drivor.

 
Konferensanläggningen
Konferensupplägg
Konferenslokaler
Teambuilding och aktiviteter för kick off
Konferens och kick off fakta
Kundreferenser vid Konferens och kick off
Säljkonferens och kundrepresentation
Placera folk i olika sovrum
Maträtter och måltider
Priser konferens och kickoff
Konferenslänkar och kompletterande boende
Boka konferens och kick off intresseanmälan

Tillbaka
 
English version In English please
 
 
Rockelstad Slott > Konferens och kickoff > Julbord Holmen
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2011-12-19

Rockelstad är certifierade av Krav