Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Maträtter och måltider

På Rockelstad Slott bjuder vi på skogens mat och det närproducerade från åker och trädgård. Vår ambition är att följa årstidernas variationer, och anpassa främst middagens huvudrätt och det hemlagade fikabrödet efter säsong. Ni äter vanligtvis i en helt egen middagsmatsal.

Middag i Östra flygelns matsal

Middagen

Här i storgodsens regioner föredras ofta viltkött av Hjort, Älg, Vildsvin, And eller Rådjur. Men fisk som Gös, Gädda och Abborre från sjöarna i trakten kan också duga som huvudrätt. En trerättersmiddag bestående av förrätt, huvudrätt och efterrätt ingår i upplägget.

Middagstallrikar uppställda för påläggning

Ekologiskt och närproducerat

Ekologiskt är kanske ett modeord idag, men vi är sedan lång tid KRAV-certifierade avseende gårdens spannmålsproduktion. I vår matlagning används ekologiska råvaror där så är möjligt.

John Deere 6910 med spannmålsvagn och tröska i bakgrunden

Meny

Här finns ingen helt fast meny då vi ej bedriver restaurangverksamhet. Oftast kontaktar kocken er ett par veckor i förväg och föreslår möjliga alternativ efter säsong. Matlagningsaktivitet med kocken som handledare är ofta möjligt upp till ca 20 personer.

Förrättstallrik med silverbestick

Luncher

Målsättningen med lunchmaten är att den skall vara mättande, men inte alltför tung, detta för att deltagarna inte skall somna på eftermiddagens konferenspass. I lunchen ingår sallad, hembakt bröd, lättöl, vatten, kaffe och liten kaka.

Förmiddagsfika och eftermiddagsfika

Många grupper som återvänder hit minns det hembakta kaffebrödet. Vi hittar på någon rolig cheescake eller kaka med säsongens frukter, eller kaka med choklad eller, eller, eller nåt alldeles underbart (dock kanske inte bröllopstårta som på bilden nedan).

Ok, det här var faktiskt en hemlagad bröllopstårta

Att tänka på gällande mat

- Glöm inte bort att ta reda på och meddela oss om vegetarianer och allergiker i god tid
- Vi kan förmedla vin till middagen, ni kan också ta med egen dryck.
- Vår matsal och kök är i den Östra flygeln, mot pristillägg kan maten ätas i gamla slottsmatsalen (bärs över)
- Vi brukar ha färskt hembakat bröd till måltider där det passar.

Lågprisalternativ med Konferens och mat i egen regi

Vi har ett alternativt upplägg för konferensarrangemang. Om ni hyr ett eller flera av våra hus och ordnar konferens i egen regi, så står köket/köken till ert förfogande. Ni handlar och tillagar då den mat ni behöver. Kanske ett bra lågkonjunkturalternativ, och faktiskt ganska populärt.

Spisar och ugn i Östra flygelns kök

Lyxalternativ med gamla slottsmatsalen

Antalet "konferensställen" med en ursprunglig och orörd barockmatsal från tidigt 1600-tal torde vara lätträknade. Delar av möblemanget från 15- och 1600 talet tillhörde Eric von Rosens samling av medeltida artefakter. Grisaille målningarna i taket kom troligen till under 1670 talet. Vår huvudmatsal som kallas Kristallsalen finns i en av de stora flyglarna i direkt anslutning till gårdsköken som alltid varit belägna i flygeln. Men mot visst pristillägg är det möjligt att istället inta middagen i den gamla slottsmatsalen. Maten bärs då över från flygeln eftersom slottet ej har något komplett kök. För det behöver vi ta hjälp av extra personal. Gamla slottsmatsalen används vanligen vid t.ex. kundrepresentation.

Gamla slottsmatsalen

 
Konferensanläggningen
Konferensupplägg
Konferenslokaler
Teambuilding och aktiviteter för kick off
Konferens och kick off fakta
Kundreferenser vid Konferens och kick off
Säljkonferens och kundrepresentation
Placera folk i olika sovrum
Maträtter och måltider
Priser konferens och kickoff
Konferenslänkar och kompletterande boende
Boka konferens och kick off intresseanmälan

Tillbaka
 
English version In English please
 
 
Rockelstad Slott > Konferens och kickoff > Maträtter och måltider
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2011-11-03

Rockelstad är certifierade av Krav