Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Rockelstad sovrumsguide

Här får Ni en översiktsbild av sovrummen i de olika husen. Gör gärna en placeringslista där ni anger vilka personer som skall inkvarteras i vilka rum. Inför en fest, konferens eller annat arrangemang kan ni sköta denna placering själva, vilket underlättar mycket vid Er ankomst till gården. Rummen varierar i standard; några är stora, andra små och vissa har lite längre till dusch/wc etc. Detta kan ni läsa om här, och göra den optimala placeringen.

 
Konferensanläggningen
Konferensupplägg
Konferenslokaler
Teambuilding och aktiviteter för kick off
Konferens och kick off fakta
Kundreferenser vid Konferens och kick off
Säljkonferens och kundrepresentation
Placera folk i olika sovrum
Maträtter och måltider
Priser konferens och kickoff
Konferenslänkar och kompletterande boende
Boka konferens och kick off intresseanmälan

Tillbaka
 Hus: Enkel   Ord.   Xtra   Fullt   Dusch   Komfortnivåer 
 Alla hus

36

85

93

108

25Enkel = Som enkelrum
Ord. = Ordinarie bäddar
Xtra. = Med Extrasängar
Fullt = Smockfullt
Dusch = Egen dusch/WC
 Östra flygeln 9 25 31 34 5
 Brygghuset 4 8 9 11 2
 Gästrumsflygeln 8 23 26 28 8
 Lilla jaktflygeln 2 4 4 6 1
 Grindstugan 2 4 4 5 2
 Slottet 3 6 9 9 3
 Gula Paviljongen 8 15 10 15 4

Vald komfortnivå:   
 Visa endast rum med egen dusch / WC.      Antal bäddar med dina val: 85

        

Utskrift till skrivare fungerar bra med Internet Explorer, Tyvärr ej med Google Crome

Pompejanska rummet
Pompejanska rummet är husets "Master bedroom", beläget i östra flygelns nedervåning. Detta rum är del i en svit med sovrum, litet bibliotek och dusch/wc. Om 4 personer skall bo här så får 2 av dem bo i lilla gröna biblioteket utanför, i sängsoffa + x-säng
    
Östra flygeln    

Gästernas namn:
 
 

Stockrummet
Stockrummet är beläget i östra flygelns övervåning med utsikt mot sjön. Rummet har en bred dubbelsäng och en lite smalare (140cm) Lectus parsäng. Egen dusch/wc på rummet. Om man är ett stort sällskap vid t.ex. bröllop är det här man skall placera 2par.
    
Östra flygeln    

Gästernas namn:
 
 
 
 

Farfars rum
Farfars rum (östra flygelns övervåning) bodde tidigare farfar till nuvarande ägarfamiljen. Rummet har en stilfull dubbelsäng (160cm bred) och en enkelsäng. Egen dusch/wc på rummet. Extrasäng kan med nöd och näppe ställas bredvid enkelsängen.
   
Östra flygeln    

Gästernas namn:
 
 
 

Rosenrummet
Rosenrummet är gulligt rum beläget i östra flygelns övervåning. Rummet vätter mot gårdsplanen och två fina Lectus sängar som kan stå ihop eller isär. Ett stort badrum/wc finns alldeles utanför. Får plats en extrasäng om man flyttar ut skrivbordet.
     
Östra flygeln    

Gästernas namn:
 
 

Lilla rosa
Lilla rosa rummet är ett litet rum i kattvinden av östra flygelns övervåning. Ombyggt 2014 för att husera en 140cm Lectus säng för ett gift eller ogift par. Rummet har ingen egen dusch/wc utan får dela med någon av de andra rummen.
  
Östra flygeln    

Gästernas namn:
 
 

Lilla blå
Lilla blå rummet är ett litet enkelrum i i kattvinden av östra flygelns övervåning. Rummet har ingen egen dusch/wc utan får likt lilla rosa rummet dela med någon av de andra rummen. Extrasäng får precis plats bredvid ordinarie säng (mkt litet dubbelrum)
   
Östra flygeln    

Gästernas namn:
 

Södra loftet
Södra loftet är beläget under östra flygelns takåsar. Loftet har endast sängar (5 st) och är bra vid t.ex. större fester då många skall övernatta. Bäddsoffa för ytterligare 2 bäddar finns (då tot 7, men trångt)
    
Östra flygeln    


Gästernas namn:
 
 
 
 
 

Norra loftet
Norra loftet är likt södra loftet fyllt med sängar (4 st). Bra att ta till då många personer skall övernatta. 2 extrasängar går att klämma in i nödfall.
   
Östra flygeln    

Gästernas namn:
 
 
 
 

Lilla loftet
Lilla loftet är beläget under takåsarna på östra flygeln. Loftet har två sängar och utsikt mot gårdsplan genom ett litet runt fönster.
   
Östra flygeln    

Gästernas namn:
 
 

Stora sovrummet
Detta är Brygghusets "Master bedroom". I rummet finns två vackra sängar som står isär, men går att ställa ihop. Enda rummet i Brygghuset som har egen dusch / WC på rummet.
    
Brygghuset    

Gästernas namn:
 
 

Vasarummet
Detta rum består av två snidade väggfasta våningssängar i "Vasastil". Sängarna är mycket sköna och är 2 meter långa även om man inte tror det. Till rummet finns dusch/WC ute i hallen. Delas med de två enkelrummen bredvid om dessa används.
    
Brygghuset    

Gästernas namn:
 
 
 
 

Norra kammaren
Ett litet enkelrum som likt de andra sovrummen finns på övervåningen. Ingen egen dusch / WC, kan delas med Vasarummet. Extrasäng får med nöd och näppe plats bredvid ordinarie säng för att skapa microskopiskt dubbelrum.
   
Brygghuset    

Gästernas namn:
 

Södra kammaren
Även detta ett litet enkelrum utan egen dusch WC. Kan dela med vasarummet. Dusch / WC:n finns i hallen utanför så det går bra att dela. . Extrasäng får med nöd och näppe plats bredvid ordinarie säng för att skapa microskopiskt dubbelrum.
   
Brygghuset    

Gästernas namn:
 

Röda rummet
Stora röda gästrummet ligger i gästrumsflygelns nedervåning. Detta är ett mycket vackert sjuttonhundratalsrum med delbar dubbelsäng samt 140cm Lectus parsäng. Sedan 2013 fin egen Dusch/wc utförd med vårt byggnadsvårdskoncept.
    
Gästrumsflygeln    

Gästernas namn:
 
 
 
 

Blå rummet
Stora blå gästrummet ligger i gästrumsflygelns nedervåning. Charmigt rum i rokoko med delbar Lectus dubbelsäng samt en enkelsäng och kakelugn. Rummet har egen dusch men WC finns i hallen utanför.
    
Gästrumsflygeln    

Gästernas namn:
 
 
 

Napoleonrummet
Napoleonrummet ligger i gästrumsflygelns nedervåning. Härligt rum med delbar dubbelsäng, 140cm Lectus parsäng samt öppen spis. Dusch finns på rummet, WC finns alldeles utanför. Bra rum att bo 4 pers i när så krävs.
     
Gästrumsflygeln    

Gästernas namn:
 
 
 
 

Lilla blå
Lilla blå rummet ligger i gästrumsflygelns nedervåning. Gustavianskt enkelrum med handmålade väggar. Dusch och WC finns i förmaket utanför. Egen dusch, men WC delas med Napoleon och stora Blå. Finns 1 fast säng till i rummet att användas i nödfall
    
Gästrumsflygeln    

Gästernas namn:
 
 

Grevens rum
Grevens rum ligger i gästrumsflygelns övervåning. Gamle greven Eric von Rosen brukade sova här. Sedan 2014 fin Lectus 160 cm dubbelsäng samt separat enkelsäng. Dusch och WC finns på rummet.
     
Gästrumsflygeln    

Gästernas namn:
 
 
 

Tauberummet
Tauberummet ligger i gästrumsflygelns övervåning. Evert Taube bodde i detta behagliga rum när han var på besök. Dusch och WC finns på rummet.
   
Gästrumsflygeln    

Gästernas namn:
 
 

Gotiska kammaren
Gotiska kammaren är ett dubbelrum (sammanställda sängar) samt en separat enkelsäng. Rummet har en medeltida karaktär och ligger i gästrumsflygelns övervåning. Det rum som har haft flest spökupplevelser. Dusch och WC finns på rummet.
    
Gästrumsflygeln    

Gästernas namn:
 
 
 

Lilla grevens
Ett fint litet sovrum som skapades hösten 2013. Breda golvplankor, engelsk tapet och skön Lectus 140 säng. Egen dusch och toa alldeles utanför rummet. Används som enkelrum eller för ett par. (bilder kommer jan 2014)
    
Gästrumsflygeln    

Gästernas namn:
 
 

Jaktloftet
Lilla jaktflygeln är ett mycket trevligt litet hus, Här finns stort kök och vardagsrum. På ett loft mellan kök och vardagsrum finns 2 separata sängar. Boende här bör känna de som bor i vardagsrummet nedanför (inga väggar mellan rummen). Huset är ca 50 m2.
   
Lilla jaktflygeln    

Gästernas namn:
 
 

Patronrummet
På nedervåningen i lilla jaktflygeln finns förutom kök ett sovrum/vardagsrum med en dubbelsäng (för par) 160 cm bred. Dusch/wc delas med jaktloftet. 2 extrasängar går att ha i köket (som även har egen ytterentré)
    
Lilla jaktflygeln    

Gästernas namn:
 
 

Estellerummet
Nybyggt rum i Grindstugans f.d. kök. Otroligt fint renoverat och egen dusch/wc på rummet. Ett av våra finaste rum efter renoveringen 2012. Delbar Lectus dubbelsäng. Dubbla låsbara dörrar till Victoriarummet bredvid.
    
Grindstugan    

Gästernas namn:
 
 

Victoriarummet
Grindstugans ursprungliga sovrum med kakelugn och stor egen nybyggd dusch/wc i byggnadsvårds stil. En ny ytterdörr direkt in i rummet, möjlighet att öppna upp till Estelle-rummet bredvid.
    
Grindstugan    

Gästernas namn:
 
 

Sjötornet
Sjötornet är en av sviterna i slottets fyrkantiga torn mot sjön. Rummet har egen ytterentre, samt är inrett i empire, med en säng kopierad från en egyptisk farao. Egen dusch och WC alldeles utanför rummet, eget pentry
    
Slottet    

Gästernas namn:
 
 

Grevinnans sängkammare
Detta var grevinnan Mary von Rosens sängkammare. Ett vackert barockrum inne i slottets 1600-tals del. Rummet har egen mycket exklusiv Dusch o WC på rummet. Fantastisk öppen spis, takmålningar och sjöutsikt.
    
Slottet    

Gästernas namn:
 
 

Grevens torn
Det populäraste rummet att använda som bröllopssvit. Ett av de runda tornen var som tidigare varit Grevens skrivrum är omgjort till vårt mest magnifika sovrum med interiörer och känsla som slår det mesta. Egen dusch o WC i grön marmor och guldkranar.
     
Slottet    

Gästernas namn:
 
 

Kuskrummet
Nybyggt fint dubbelrum på nedervåningen med ingång från salongen, egen dusch o WC på rummet, sängar kan flyttas ihop/isär. 4m takhöjd och söderläge med utsikt mot traktorerna.
    
Gula Paviljongen    

Gästernas namn:
 
 

Hovslagarrummet
Nybyggt fint dubbelrum på nedervåningen, utsikt mot slottet, egen dusch o WC på rummet. Sängarna kan flyttas ihop/isär. Fina tapeter, rymlig takhöjd och stort fönster.
     
Gula Paviljongen    

Gästernas namn:
 
 

Sadelkammaren
Litet dubbelrum på öv. Det högra(östra) av de två rummen. Delar dusch wc med Dressyrkammaren, och ev. andra sovande i Övre hallen. Charmen är inte själva rummet utan snarare hela övervåningen.
    
Gula Paviljongen    

Gästernas namn:
 
 

Dressyrkammaren
Litet dubbelrum på öv. Till vänster(väster). Delar dusch wc med Sadelkammaren, och ev. andra sovande i Övre hallen.
    
Gula Paviljongen    

Gästernas namn:
 
 

Övre hallen
Övre hallen är ett stort allrum på ca 40m2 som i nödfall kan användas för 2 personer boende i fasta sängar. Det är dock ett öppet genomgångsrum till de andra 3 sovrummen på övervåningen. Dusch/wc delas med dressyr och sadelkammaren.
    
Gula Paviljongen    

Gästernas namn:
 
 

Ryttmästaren
Nytt sovrum hösten 2015 på övervåning. Består av två sektioner. 160cm dubbelsäng direkt innanför dörren. Inre delen har 140cm dubbelsäng samt 90cm enkelsäng. Ny dusch/wc mitt i rummet som avdelare mellan sektionerna. Fint renoverat med ekgolv, tapet etc.
    
Gula Paviljongen    


Gästernas namn:
 
 
 
 
 


För stora sällskap kan vi ofta ordna 2 sovrum till i slottet enligt särskild överenskommelse


                    

 
 
Rockelstad Slott > Sovrumsguiden
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2016-07-04

Rockelstad är certifierade av Krav