Stor 2 dagars kick off

Två reklambyråer från Stockholm (Ogilvy och Grey) håller på och gifta sig med varandra.


Giftemålet firas med en kick off här på Rockelstad. Under två dagar manglas många sanningar in i konferenslokalen, varvat med utomhusaktiviteter i det underbara försommarvädret. Här finner ni ett kort reportage från kick offen. 

Hela sällskapet om ca 60 personer startar sin kick off med buss från Stockholm sent en onsdagsnatt, helt ovetandes om vart de kommit. Förberedelserna har pågått under flera dagar. 

Vi börjar med en nattmacka i slottets undervåning, och en kort presentation om stället. Därefter natting för alla utom de som har sömnproblem.
Den nya stora konferenslokalen i Gula paviljongen skall invigas som lokal. Ljudsystem, motoriserad filmduk och projktorlucka i taket har testats och verkar fungera. De nya konferensborden för 100 pers fick vi inte användning för eftersom det skulle vara biosittning.
Efter mycket manglande i konferenslokalen fick alla komma ut i det fina vädret. Några slog sig ner på den stora åttkantiga bryggan.
Eftermiddagens aktivitetsupplägg var av ett ovanligt slag. Vi riggade en mängd aktiviteter och så fick folk gå omkring bäst de ville, även om det fanns en viss gruppindelning. Bågskytte bakom Gästrumsflygeln är en vanlig utfyllnadsaktivitet.
Crosskart brukar vara en uppskattad aktivitet. Sladdbana på grusplan brukar vara mycket actionfyllt.
Segway och Crosskart kan man säga är de två mest populära aktiviteterna vi ordnar. Segwaykörningen sker ofta direkt framför stora porten till slottet.
De olika grupperna skulle vara kreativa och göra en presentation under middagen, idéerna flödar fram i det gröna gräset.
Ett gäng finner sin inspiration inför gruppens middagspresentation på sjösidan av slottet.
En grannbonde (f.d. grisfarmare) kommer tidigt på dagen och ordnar helgrillad gris i en gigantisk tunna. Vi fixar tillbehören.
Den gamla tennisplan har på Ingos uppdrag rustats upp för att bli spelbar. Den som vill får gå ner och spela. En dubbelturnering uppstod ur intet.
Sjöbastun är ett trevligt tillhåll vid fint väder. Kanoterna är iordninggjorda en smula för att de som vill kan bege sig ut och paddla, men det blev ingen jättehit.
Men att bara sitta och slappa på en bänk och njuta av utsikten är heller inte fel.
Eftermiddagsfikat togs utomhus eftersom solen var framme, men vem hade tänkt på att blåsten kunde ta servetterna. Några stenar hade kunnat göra underverk.
Gula paviljongen har varit vårt stora projekt att renovera under ca 1,5 års tid. Lite målning av fasaden återstår dock. Men den har blivit ett trevligt tillhåll både som konferenslokal och middagslokal.
De två värdarna för kickoffen samlar trupperna framför slottet och hälsar välkommen inför middagen.
Frammåt kvällen är den helgrillade grisen klar. Mums vilken marinad.
Då det skulle vara underhållning till middagen, samt grillmiddag med självservering utomhus så användes Gula Paviljongen även som middagslokal. Vår ordinarie matsal i Östra flygeln degraderades till frukost och lunchmatsal.
Och det var inte vilken kvällsunderhållning som helst. Sara Dawn Finer stod uppträdde helt oväntat till gästernas förtjusning. 
Brygghuset hade varit hennes hemliga loge och hon hade lyckats hålla sig hemlig ända tills hon dök upp i entren till matsalen.
Köket i Gula Paviljongen är inte jättestort, men det flöt på bra, lite gratis extrahjälp i form av grannen Jessica som ville se Sarah uppträda är inte heller fel.
Festen fortsätter i Brygghuset där vår discoanläggning riggats upp. En lite udda nattamat i form av kräftor serverades.
Frukostarna är nästan det trevligaste. Här i vår ordinarie matsal i Östra flygeln. Det var några som var väldigt sena, hmm, undrar varför.