Slottsbröllop

Rockelstad är ett sagoslott, just så romantiskt som ett sagoslott kan vara. Här finner ni en genuin och ursprunglig miljö för bröllop på en herrgård som inte förvandlats till konferenshotell.

Vi har ett lite annorlunda upplägg än andra ställen ni säkert har tittat på. Väljer ni att hålla ert bröllop här så ingår festlokaler samt övernattning. Ni väljer själva vem som ska stå för maten och tar med er egen dryck.
Brudpar med utsikt över vatten
Miljön här är unik på på många sätt. Slottsparken och ett fantastikt sjöläge kompletteras av gamla urprungliga byggnader med bevarad charm. Sammantaget har det gjort Rockelstad till ett populärt ställe att gifta sig på, sommar som vinter.
I slottet finns tre bröllopssviter. Eftersom gästerna övernattar kan de koppla av och njuta av upplevelsen. Alla rum är olika och ni fördelar rummen med hjälp av vår sovrumsguide. 
Bröllopssvit i slottet
Vi är inte ett hotell utan hyr ut våra rum och lokaler för bröllopsfester. Det innebär att en lite större del av planeringen ligger på er. Men det ger också större valfrihet och kan resultera i en betydligt lägre totalkostnad. 
Brudpar framför träporten till slottet
Brudpar gör entre
Fotograf: Jenny Bennheden Carpvik
Brudpar kysser framför trädörren
Vår ambition är att det mesta som behövs för att arrangera bröllopet skall finnas på plats. Det ni behöver ordna är saker som dekoration av lokaler för bröllopsmiddag och dans.
Vigseln är förstås en viktig del. Nere vid stenbryggan finns vad många skulle kalla den optimala vigselplatsen precis vid vattnet. En lång inmarch med stentrappor och buxbomshäckar och solen i rätt riktning. Helgesta kyrka är också ett mycket fint alternativ.
Vigsel vid stenbryggan, brudpar som marscherar ut
För kreativa bröllopsfotografer finns många spännande vyer både inom och utomhus. Några av dem har varit här många gånger och tagit en del av dessa fina bilder. Kontaktuppgifter finns under rubriken "Länkar".

Ni bokar själva in vem som skall ordna bröllopsmiddagen och gör upp om maträtter och kostnader med önskad cateringfirma. Vi har inga hemliga överenskommelser med någon leverantör och ni är fria att välja vem ni vill. Det finns dock en handfull som varit här många gångar och är mycket självgående. Se gärna till att cateringfirman även ordnar serveringspersonal till middag och brudskål. Frukost och andra måltider kan ni ordna själva om ni vill.

Brud kramas i grevinnans sängkammare
Fotograf: 2brides.se
Brudpar i häst och vagn genom portalen
Fotograf: 2brides.se
Brölloppet börjar på fredagen, och det är möjligt att komma hit från kl 15. Ofta kommer även en del av gästerna redan på fredagkvällen (låg tilläggskostnad för detta). På fredagen är det fokus på dukningen, komma iordning och succesivt varva ner inför lördagen. Det är vanligt med en enklare grillmiddag för fredagsgästerna (grillar finns att hyra). 
Brudpar anländer med häst och vagn till slottet
Ni bor troligen i någon av sviterna i slottet tillsammans med nära vänner eller familj. På lördag förmiddag är ni ensamma i slottet och förbereder inför vigseln med sminkning, hår och klädsel (brudgummen får en del ledig tid nu). Resterande gäster anländer på dagen, och ni har utsett någon att visa dem till sina rum.
Brudpar på träbryggan med utsikt över sjön
Vigseln är ofta någon gång mellan kl 14 och 16 på lördagen, ibland följt av riskastning, kanske på slottstrappan där ni kan göra entré. Brudskålen intas inne i eller framför slottet. Ofta är gästerna mycket nyfikna på hur det ser ut i slottet. Brudskålen bör heller inte vara för kort, era gäster gillar troligen att prata, och kanske skall det fotograferas. 
Bröllopsfotografering med gammal brandbil framför slottet
På söndagen är det frukost eller brunch i Östra flygelns matsal och glasveranda. Ni kan organisera detta själva eller ta hjälp av cateringfirman som gjorde bröllopsmiddagen. Troligen har ni aldrig sagt hejdå så många gånger ni behöver göra nu. Men fredagenkvällen och söndagen är de dagar då man faktiskt hinner prata med gästerna. 
Människor som äter frukost i Östra flygeln
Ett besök på gården är ett måste innan man bokar sitt bröllop här på Rockelstad Slott. Första gången ni är här vill vi helst guida runt och berätta om förutsättningar och möjligheter. Därefter kan ni ta med släktingar och toastmasters och besöka oss för planering hur många gånger ni vill. Söndageftermiddagar är vanligen den bästa tiden, och ibland visar vi då runt flera brudpar. Önskar ni en helt privat rundvandring går det att boka in någon annan veckodag. 
Bröllopsfotografering på stenbryggan
Vi har förstått att den här gården vi råkar bo på är populär för fester och bröllop, och kanske inte fullt lika bra för det ekologiska lantbruk vi också driver. Det har gjort att vi under många år haft ganska fullbokat maj till september. Våra lokaler är anpassade för bröllop även under vinterhalvåret och kanske kan kostnaden också justeras lite då.


Välkomna att besöka oss för att se om Rockelstad är den plats ni vill fira er bröllopsdag på.