Rum och frukost

Om våra rum på Bed and Breakfast


Vid bokning av rum här via vår hemsida kan man ange önskemål om specifkt rum via bokningsformuläret. Det är dock inte säkert att man verkligen får exakt det rummet man valt. Vi förbehåller oss rätten att planera och koordinera för att få helheten att fungera. Extrasäng för barn och ungdom går att ordna till alla rum, men ej att boka på nätet.

Gästrumsflygeln

Gästrumsflygeln
Gästrumsflygeln byggdes ursprungligen 1694. Under 1920-talet moderniserades huset av Eric von Rosen. Huset har under lång tid varit gårdens kavaljersflygel, där många prominenta gäster har bott genom åren. Huset är mycket charmigt med kakelugnar i nästan varje rum, handmålade tapeter, takmålningar, bröstningar och gamla skurgolv. Rummen har senaste åren renoverats, men man behöver vara medveten om att det är ett gammalt hus. De 7 rum som används för Rum och frukost har eget duschrum och wc. Huset har ytterligare ett sovrum (Lilla blå rummet) med 2 separata sängar i anslutning till Napoleonrummet. Detta rum kan bara bokas via mailkontakt.

Röda rummet

Röda rummet i Gästrumsflygeln
Röda rummet har som bilden visar Två stora sängar ca 1m breda, samt en 140 cm dubbelsäng. Sängbottnarna från Lectus är endast ett par år gamla, och inte använda många gånger. I hörnan finns dusch och wc, byggt 2014 med dekorerat Original Style kakel. Rummet renoverades år 2020, där golv slipades, bröstningar och tak målades.  Rummet ligger direkt in till höger på nedervåningen. Utsikt mot gårdsplan, slottet och sjön.

Stora blå rummet

Stora blå rummet i Gästrumsflygeln
Stora blå rummet är likvärdigt med Röda rummet, men här finns totalt 3 sängar. Dubbelsängen kan lätt dras isär, och är hyggligt nya Lectus sängar. Den separata enkelsängen är av äldre modell, men i alla fall reserårbotten. En av de vackraste rummen med utsikt mot gårdsplanen, slottet och portalen. Rummet har en dusch i ena hörnan och en wc där garderoben på bilden står (syns ej, nybyggd 2021). Rummet ligger direkt in till vänster på nedervåningen.

Napoleonrummet

Napoleonrummet i Gästrumsflygeln
Napoleonrummet är precis som röda rummet möjligt att sova 4 personer i. De stora sängarna går att flytta isär. I hörnan finns en 140cm dubbelsäng (Lectus säng). Rummet renoverades 2020 där golv slipades och snickerier målades. Rummet har en öppen eldstad då detta rum tidigare i historien fungerat som kök. Rummet ligger på nedervåningen med utsikt över sjön och parken i väster. Duschen är i ena hörnan av rummet, wc i en liten angränsande förstuga till rummet.

Lilla blå rummet

Lilla blå rummet i Gästrumsflygeln
Lilla blå rummet är inte möjligt att boka direkt på hemsidan eller via booking.com. Skicka e-post istället. Rummet ligger tvärs över hallen mot Napoleonrummet, och går endast att boka tillsammans med främst Napolonrummet, men även Röda och blå rummet som också ligger på undervåningen. Rummet har ingen egen wc, dock en egen dusch, som bara går att använda om man bokat Napolonrummet. Men är man en stor familj så kan vi göra en bra deal på att komplettera med detta rum. Charmigare rum får man leta länge efter.

Grevens rum

Grevens rum i Gästrumsflygeln
I Tauberummet bodde de berömde skalden Evert Taube när han hälsade på och skrev sånger ihop med Greve Eric von Rosen. Rummet ligger i gästrumsflygelns övervåning med utsikt över slottet och gårdsplan. Sängarna byggdes om 2020 där de förlängdes till 2m och fick nya 87 cm breda Lectus sängbottnar. Rummet har en stor egen dusch och wc på rummet..

Gotiska kammaren

Gotiska kammaren i Gästrumsflygeln
Gotiska kammaren i Gästrumsflygelns övervåning är ett vackert rum med franska järnsängar. Den stora är ca 180 cm bred med sängbotten från Strömsholms sängar, den lilla 90 cm bred från Lectus (ny). Rummet har egen dusch och wc inne på rummet. Utsikt mot söder där de fantastiska delbara fönsterluckorna ger bra mörkläggning. I nödfall går att trycka in en extrasäng i rummet.

Tauberummet

Tauberummet i Gästrumsflygeln
I Tauberummet bodde de berömde skalden Evert Taube när han hälsade på och skrev sånger ihop med Greve Eric von Rosen. Rummet ligger i gästrumsflygelns övervåning med utsikt över slottet och gårdsplan. Sängramarna byggdes om 2020 där de förlängdes till 2m och fick nya 87 cm breda Lectus sängbottnar. Rummet har en stor egen dusch och wc på rummet.

Grindstugan

Grindstugan på Rockelstad
Grindstugan är en av de två mindre flyglarna, och har två separata sovrum med egen ingång från resp. sida. Mellan rummen finns dubbla dörrar, låsbara från båda hållen. Rummen kan användas helt separat eller öppnas upp för t.ex. en familj på 4-5 personer som vill bo helt separat. Grindstugan byggdes troligen 1709 och har under 1800-talet fungerat som gårdens mejeri.

Estellerummet

Estellerummet i Grindstugan
Estellrummet skapades 2013 i det som tidigare var husets kök. En fin dusch med wc byggdes i hörnan. Inrett i lätt ljusgröna färger är detta ett mycket charmigt dubbelrum med bra standard. Utsikt mot slottet och gårdsplan och även mot gamla magasinet. Sköna sängar från Lectus. Som ofta när vi bygger om hus och rum används byggnadsvårdsdetaljer. Möjligt med en extrasäng.

Victoriarummet

Victoriarummet i Grindstugan
Victoriarummet är ett fint rum i Grindstugan med egen ingång. Utsikt över slottet, parken och magasinet. Rummet har egen dusch och wc i det som tidigare var en sovalkov. Duscharna i grindstugans båda rum håller bra standard med kakel och byggnadsvårdshandfat och lite dekor. Det står en liten barnsäng i rummet, och det går att ha en extrasäng.

Slottet

Rockelstad Slott med flyglar

Sjötornet

Sovrummet Sjötornet på Rockelstad
Sjötornet är beläget på undervåningen i slottet i ett av de fyrkantiga tornen på sjösidan. Rummet har en egen ingång från loggian mot sjön. Utsikt mot sjön är ganska irrelevant, då man bäst avnjuter 3km sjöutsikt utomhus. Empiresängen från tidigt 1800-tal har en betydligt nyare sängbotten från Strömsholms sängar, och är 140 cm bred. Att längden inte är exakt 2m spelar mindre roll då gavlarna är utsvängda. Bredvid rummet finns en egen dusch och wc i röd marmor, samt en liteh hall däremellan. Garderobsinredningen är en del av Grevinnan Mary von Rosens klädgarderob.

Grevinnans sängkammare

Sovrummet Grevinnans sängkammare på Rockelstad
Grevinnans sängkammare ligger på undervåningen i den ursprungliga 1600-tals byggnaden. Rummet har takmålningar från 1670 talet och ett vackert duscrum med wc i marmor inne i rummet. Rummet har en öppen spis helt i täljsten. Sängen är 152 cm bred, och ca 190 cm lång (specialbyggd sängbotten av Strömsholms sängar). Utsikt över sjön mot norr. Makalöst sovrum. Alla tre sovrummen i slottet är separerade av allmänna utrymmen såsom förmak och bibliotek.

Grevens torn

Sovrummet Grevens torn på Rockelstad
Beläget i ett av de runda tornen som byggdes på 1880 talet hittar vi här en åttkantig interiör med höga träpanelser och ett vackert kasett-tak. Ståndsmässig öppen spis i täljsten och sandsten. En liten med mycket spektakulär dusch med wc inne i rummet gjord i gröna marmor stripes med guldförgyllda kranar och handdukstork. Ett maskulint sovrum utan motstycke helt enkelt.