Mat och måltider på Bnb

Rockelstad har ingen restaurang. Här kommer tips på serveringar i närområdet.


Frukost

Frukost ingår i form av en korg som finns tillgänglig inne i ert rum eller i ett anslutande rum. Frukostkorgen äter ni på rummet, i ett anslutande allmänt utrymme, eller vid en sittgrupp i parken eller nere vid sjön. Har ni allergier eller behov av specialkost behöver vi veta det på förhand.

Matbutiker

I närmaste samhället Sparreholm (6 KM) finns butiken Matöppet som är hyggligt välsorterad. I anslutning finns också den stora lågprisbutiken kallad Fabriken. I Malmköping (13 KM) finns Coop och Hemköp, mellanstora butiker. I Flen (17 KM) finns flera matbutiker bl.a. en stor och mycket välsorterad ICA-butik.

Restauranger och Cafe

Bristen på michelinrestauranger är påtaglig. I närmaste samhället Sparreholm finns en pizzeria samt ett gatukök. Restaurangen vid Fabriken i Sparreholm har varit stängd under pandemin. Vid Sparreholms slott finns ett cafe som ibland serverar enklare mat och där finns även flera fina museer att beskåda. Ett måste är att besöka Sigridslunds Cafe (7M) som är ett mycket populärt ställe på granngården Vibyholm, där finns också hantverksbutik samt att de serverar enklare mat, wåfflor och annat. Bara ett stenkast bort (2KM) finns Johannisdahls cafe som tidigare bara haft öppet vissa helger på sommaren. Utanför Flen på Lida Gård finns butiken Kvalitet Häst och Hund som även har en servering med mat och fika. Inne i Flen (17 KM) finns fler restauranger. Under vissa helger i juli har barnen på gården ofta ett litet cafe i det gamla utedasset mellan Slottet och Gästrumsflygeln. (är inte utedass längre, utan cafe). Deras instagramsida talar om när de har öppet (sök rockelstadcafe), tyvärr är inte framförhållningen så god.

Grillar

Här på Rockelstad finns några grillar att låna för egen matlagning, det går att köpa grillkol på plats.