Se och göra på Bnb

En introduktion till vad som finns på gården och i dess närhet


Bad och vattenliv

Slottsparken ligger vid sjön Båven och det finns flera badplatser längs stranden. Sandstranden vid träbryggan och bastun är öppen för alla gårdens gäster. Vill man vara mer privat går det att hitta andra platser att bada på. Det finns t.om en hemlig badstrand ute på grevinnans udde.

Skogspromenader och vildmarksliv

På uddarna till öster om slottet finns stora vackra skogsområden perfekt för långa promenader. En promenad mot båthuset och det gamla orangeriet där man kan gå ner till stranden och följa Grevinnans udde (Bålbergsudden) som räknas som Sveriges första naturreserat. Stigen leder vidare ut längs uddarna i Båven och går man hela vägen runt kan man bestiga Storängsberget med kilometervid utsikt och vandra hem genom fantastiska ekhagar.

Promenad, joggning och cykling

Tar man sig till uddarna väster om slottet kommer man till Scoutförbundets Gilwellstuga på väl upptrampad stig. Man kan springa vidare till Hagens fritidsområdet och sedan navigera hem igen. Den lilla asfaltsvägen som fortsätter till nästa gård (Skållinge), ca 3,5 KM bort passar också för promenad, joggning och cykling. Eller så tar man grusgropsrundan, genom granallen, över väg 53, sedan vänster längs gamla landsvägen, rundar grusgropen, över väg 53 igen och genom skogen över till grusvägen som kallas kyrkvägen tillbaka till gården.

Hälsa på hästarna

Gårdens ca 25 hästar står ofta i hagarna runt gårdsbilden. Det går ofta bra att hälsa på dem, men inte gå in i hagarna. Även om flera av hästarna är ridhästar finns ingen organiserad tur-ridning. Många av hästarna ägs och sköts av andra personer.

Sparreholms Bilmuseum

Ca 7 KM bort finns det fina bilmuseet på Sparreholms Slott, där kan man också passa på att fika eller äta. I cafebyggnaden finns ett Jukeboxmuseum som ofta har guidade turer.

Fiske

Har man egen utrustning går det bra att fiska på Rockelstads vatten (ca 200 ha). Aborre, gädda, gös är inte fel att äta. Får man mot förmodan upp en mal åker den i vattnet igen.

Tennisbana

I parken finns en grusbana i varierande skick. Observera att gården inte har någon fast personal för att sköta parken och tennisbanan, så räkna inte med någon Rockelstad Open standard. Tennisrack kan finnas.

Kägelbana

I parken nära Gästrumsflygeln står den gamla kägelbanan från 1880-talet. Den är ganska krokig, men det går att spela kägelspel inne i den. Kägel är en föregångare till Bowling.

Cafe, shopping och museum

Sigridslunds cafe och handelsbod, samt Sparreholms Slott cafe och museum är två närliggande och mycket trevliga utflyktsmål. Ekenäs kvarn cafe och handelsträdgård ligger lite längre bort. Ytterligare en bit bort finns Ändebols gård som lagar fantastisk mat och har fina växthus. I närmaste byn Sparreholm finns en gigantisk lågprisbutik för kläder och prylar kallad Fabriken. Eller varför inte bege sig till Grinda gård utanför Malmköping och prova deras hemgjorda glass.

Slottsvisning

Under sommaren har barnen på gården ibland cafe med slottsvisning. Barnen är mellan 11 och 16 år och det brukar ta ca 10-15 minuter att gå runt i slottet. Uppdateringar om detta sker på deras Instagramkonto (sök rockelstad cafe).