Bröllopsfakta

Praktisk information om bröllop och svar på frågor vi ofta får.


Läs gärna igenom detta innan ni besöker oss eller mailar frågor till oss. Givetvis försöker vi svara på alla tänkbara frågor, och hitta lösningar på de problemställningar som kan uppkomma. Ni är välkomna att ringa eller e-posta in frågor och funderingar, men vi föredrar om ni samlar på er några frågor och inte tar dem en och en.

När är det möjligt att hålla bröllop på Rockelstad ?

Alla helger på året utom nyår och helger i juli månad (då vi själva och vår personal har semester). Vinterbröllop fungerar utmärkt, populärast för vinterbröllop är helgerna i februari och början på mars. Vi har en modern värmeanläggning (fjärrvärme) i alla hus. Sommartid är augusti den mest populära månaden. 

Hur bokar man ?

Ni kommer hit och tittar, vanligen en söndag ca kl 15:00. Besöket måste dock bokas in med oss, helst via e-post. Därefter är det möjligt att kostnadsfritt reservera en helg under ca 1-2 veckor medan ni funderar. Bokning sker genom att ni betalar en bokningsavgift på ca 8000 kr, varpå vi bekräftar att er helg är definitivt inbokad. 

Vad skall man tänka på när man besöker er ?

Kom överens med oss om dag och tid. Skriv gärna ut en karta hur man hittar hit. Missa inte avfarten från motorvägen i Järna. Det är trevligt om ni kan komma när det är dagsljus. Ha överenseende med att det på söndagar oftast är stökigt i husen och att sängarna är obäddade. Frågor om datum och kostnader besvaras bäst via e-post. Ring oss om ni blir försenade 0157-32010, hittar ni ingen på plats, ring oss igen när ni kommit hit. Vi möts upp precis utanför stora porten till slottet. 

Får man tillbaka bokningsavgiften om man bokar av ?

Räkna med att en bokningsavgift är förbrukad och inte återbetalas. Bokar ni av en mycket populär helg långt i förväg och någon annan bokar ett bröllop med ord. vilkor och priser kan återbetalning ske.

När sker den resterande betalningen ?

En del av beloppet betalas ca 6 mån i förskott. Hela summan enligt den kalkyl ni kommunicerat med oss skall vara betalt 14 dagar före den aktuella helgen. Exakta betalningsvillkor står i den bokningsbekräftelse ni erhåller. Är ni tveksamma till om alla kommer, eller om ni behöver använda vissa tilläggsdelar, betala gärna in ett något mindre belopp (5-10 tusen mindre) och reglera detta på plats istället (under fredagen).

När stämmer vi av den slutgiltiga kalkylen ?

På fredag eftermiddag/kväll stämmer vi av och reglerar ev återstående kostnad om det t.ex. är så att ni inte betalt allt i förskott. OBS. INTE på söndagen utan endast på fredagen. 

Kan vi få återbetaltning om vi betalt in ett för stort belopp i förväg ?

Tyvärr är detta ej möjligt. Betala därför hellre in ett lite för litet belopp i förväg, och så stämmer vi av på fredagen (ej söndagen). 

Kan vi utgå från minimikostnaden i vår kalkyl ?

Nej. Läs igenom hela prislistan igen uppifrån och ner. Minimikostnaden är bara en kontrollpost, oavsett hur många ni är och vilka tilläggsdelar ni önskar så kommer inte totalkostnaden gentemot Rockelstad bli lägre än minimikostnaden för aktuell månad. Prislistan och tilläggsdelarna är de ni skall använda i er kalkyl. När kalkylen är klar så stämmer ni av att er kalkyl inte blev lägre än minimikostnaden. 

Hur många gånger får vi komma och titta ?

Ni får komma hit så många gånger ni vill i förväg. Första gången brukar vi guida runt, därefter går ni runt själva, men att vi kan mötas upp för att stämma av frågor. Första gången ni kommer hit vill vi att ni kommer ensamma, då vi ofta har fler bröllopspar som går runt samtidigt. Efterföljande besök är ni välkomna att ta med föräldrar, syskon, toastmasters, kockar och andra som skall vara delaktiga. 

Kan vi komma och titta andra tider än söndag kl 15 ?

Det är ofta möjligt, men måste bokas med oss. Lördagar och tidigare på söndagar brukar vara svårt. Vardagar går ofta, men är t.ex. inte lämpligt om vi har en stor konferens här. Önskar ni en helt egen guidning så är vardagkvällar bättre än söndagar. 

Kan man reservera upp flera datum ?

Under kortare tid kan ni reservera maximalt 2 helger. Dessa två helger måste dock vara inom olika säsonger, t.ex. en helg på våren och en på hösten. 

Kan man byta datum ?

Det är ofta möjligt att ändra er reservation / bokning till annan ledig helg, förutsatt att det är minst 10 månader kvar till den närmaste av de två helgerna.

Finns det någon väntelista ?

Vi har inget system för väntelista, den skulle ändå bli inaktuell väldigt snabbt. Vi ber er istället kontakta oss med jämna mellanrum för att se om det blivit någon avbokning (vilket händer några gånger varje säsong, tyvärr ofta för sent). 

Hur stora är borden i Gula paviljonen ?

Gula paviljongen är den matsal som används mest. Det går att använda runda bord (finns 12 st med 8 platser på varje, vilket blir 96 personer, några personer till går att klämma in. De rektangulära borden är 76 cm breda, och 180 cm långa. Det finns några bord som är 76 cm breda och 150 cm långa för att kunna anpassa långbord till lokalens utformning. Stolarna i gula paviljonen är stapelbara (och mycket bekväma), och det finns vita överdrag att hyra till. Stolar och bord kan ställas in i förrådet bredvid matsalen för att rigga om till dans i samma lokal (finns alternativ danslokal i Brygghuset också). 

Hur stora är borden i Kristallsalen ?

Borden i Kristallsalen har 4, 6 eller 8 platser. Borden är 73 cm breda och 118 cm långa utan iläggsskivor. Man kan sätta iläggskivor i båda sidorna. Iläggskivorna är 43 cm. Dvs total bordslängd på 118, 161 eller 204 cm. Borden har bockben, vilket gör att man inte behöver bry sig om benens placering. Det långa bordet där brudparet sitter är vanligen 9,66 meter (6 bord om 161 cm). De andra borden justeras efter hur många man är. Skall ni beställa löpare att lägga mitt på bordet rekommenderar vi ca 30 meter vid maximalt antal personer. 

Vad har stolarna i Kristallsalen för mått ?

Stolarna i Kristallsalen är 42*42cm. 

Finns det barnstolar och barnsängar ?

Ja, vi har 4 barnstolar och 3 barnsängar (2 fällbara en 1 med spjälor). Barnstolar och några sängar finns i en garderob i lilla biblioteket bredvid matsalen i Östra flygeln.

Var placerar man lämpligen barnstolarna ?

Tänk på att barnstolar tar mycket mer plats än vanliga stolar. En barnstol är i nederkant ca 65-70 cm till skillnad från de vanliga stolarnas 42-50 cm. Placera helst inte barnstolar på kortsidorna/ändarna av borden. 

Ingår det städning ?

Ja, städning av alla utrymmen utom köken ingår. Ni bör förankra med er cateringleverantör att de diskar och städar efter sig. För de måltider ni lagar själva måste ni ordna diskning och städning av köken. Det kan t.ex. gälla middag på fredagen, köket i anslutning till danslokalen samt köken i Östra flygeln om ni gör egen frukost. 

Vilka saker ingår i priset ?

I upplägget ingår tillgång till husen och parken. Förbrukningsmateriel som toapapper, sopsäckar, diskmedel, tvål och schampo i sovrummen ingår. Vita linnedukar till middagen ingår, linneservetter ingår ej, men kan hyras av oss. Vi står för vattenkaraffer, termosar, kaffebryggare och kaffefilter, men ni tar med kaffe. Övernattningsmöjlighet ingår med sängar, täcken och kuddar. Sängkläder kan ni välja att låta gästerna ta med själva, alternativt hyra av oss. 

Ingår bäddning av sängarna om vi hyr sängkläder ?

Nej, bäddning ingår ej, men ni kan välja att låta oss ordna bäddning, kostnaden för detta finns i prislistan. Bäddning kan endast ordnas om ni hyr sängkläder av oss (vi hyr själva av en tvättfirma). Om ni vill bädda själva, eller låta gästerna bädda så lägger vi ut sängkläder i entren i resp. hus. 

Behöver vi hyra sänkläder och bäddning till sviterna i slottet ?

Nej. För sviterna i slottet ingår alltid både sänkläder och bäddning. Dessa 3 rum hyrs alltid ut bäddade. 

Kan vi använda de två extra sovrummen på övervåningen i slottet ?

Stora rosa och lilla rosa sovrummet på övervåningen i slottet är en del av slottets halvprivata del, och de används ibland för våra egna gäster. Dock så delar dessa två rum på dusch/wc. Det ena rummet är stort och mycket fint, det andra är fint, men mindre och har endast en enkelsäng (1 extrasäng möjligt). Kostnaden står i prislistan. Kontakta oss för att se om dessa rum går att boka.

Ingår altså allt boende i priset ?

Boende ingår i priset. Det finns ca 32-36 gästrum (lite beroende på hur man räknar loften) fördelat på 7 byggnader. Inklusive den Gula Paviljongen och rummen på övervåningen i slottet som är valfra kostnadstillägg finns ca 90 fasta bäddar (om två personer sover i dubbelsängarna). Extrasängar med tjocka madrasser ligger under sängarna. Inklusive extrasängar är det möjligt att övernatta runt 100 personer. Vi kan ställa upp extrasängarna om vi fått en boendeplacering minst 4 dagar i förväg. Hur många ni väljer att bo här är upp till er. Det finns länkar till kompletterande boende under Bröllopslänkar. 

Finns det toa och dusch på rummen ?

En del rum har egen dusch och toa inne i rummet. Andra rum har egen dusch/toa utanför rummet. En del rum delar på dusch/wc. Exakt hur det är fördelat finns beskrivet i Sovrumsguiden. 

När kan vi komma på fredagen ?

Från ca klockan 15 på fredagen har ni tillgång till åtminståne det hus som middagslokalen finns i. Vanligste dagarna för våra konferenser är torsdag till fredag. Vi behöver då ofta laga lunch till dem, varpå vi kan börja städa köken. Sedan städar vi övriga hus och lokaler, med prioritet för de utrymmen ni behöver tillgång till först (matsalen). Många önskar komma tidigare än kl 15, t.ex. för att det är många fredagsgäster. Om vi har ett företag här kan det vara svårt för er att komma in i husen tidigare. Koordinera med oss 1-2 veckor innan bröllopet och så kan vi se vad som är möjligt, kanske går det att komma in i några av husen och börja förbereda. 

Kan vi komma redan på torsdagen ?

Vi har haft bröllop som börjar redan på torsdagen, t.ex. när det varit många utländska gäster. För att det skall vara möjligt behöver det vara ett ganska stort gäng som kommer redan då. Torsdag-fredag är de mest populära dagarna för företagsevent som vi då måste säga nej till. Kostnaden blir en särskild uppgörelse. 

Hur länge kan festen hålla på ?

Ni kan festa hela natten om ni vill. Vi har ingen definitiv tid som ni måste stänga av musiken, och eftersom ni har med egen dryck behöver inte baren stänga. Dock måste musiken dras ner lite från ca kl 01:00 på natten för att gårdens invånare och även en del av era gäster skall kunna sova. Fönster och dörrar måste också hållas stängda vid spelning av musik på natten. Gula paviljongen är inte lika känslig för hög musik som Brygghuset (där ljudet färdas långt över sjön). Vet ni att ni kommer ha hög musik med t.ex. discjockey eller band efter kl 01:00, välj att ha dansen i Gula paviljongen. 

Kan vi ha discoanläggning utomhus, högtalarna i fönstret eller i tält på kvällen/natten ?

Nej, det hörs tyvärr för mycket. 

Kan vi ha fyrverkerier eller salut ?

Vi har tyvärr haft problem med gårdens alla hästar som blivit mycket upprörda och skadat sig av höga knallar, därför är det inte möjligt.

När måste man åka på söndagen ?

Vi rekommenderar att försöka vara ute ur husen vid 2-3 tiden på söndag eftermiddagen. Om det skulle vara så att vi har något arrangemang som skall starta en söndag koordinerar vi det mer er. Vi förstår att ni själva kan behöva stanna lite längre för att hinna plocka ihop alla saker, och det brukar inte vara något problem.

Vad kostar övernattningen fredag till lördag ?

Det är ofta trevligt att åtminståne en del av gästerna kommer redan på fredagen (eller alla). Kostanden för fredagsgäster är mycket låg (se prislistan). 4 övernattande personer fredag-lördag ingår utan kostnad, eftersom vi vill att åtminståne en mindre förtrupp anländer redan på fredagen. 

Vilka hus har vi tillgång till på fredagen ?

Ni har alltid tillgång till det hus där middagslokaen är belägen. Beroende på hur många ni är som kommer redan på fredagen så får ni succesivt tillgång till fler hus. Vi behöver hålla lite flexibilitet att kunna boka in andra (oftast mindre) arrangemang fredag till lördag om ni inte är så många som anländer på fredagen. Om det visar sig att vi inte har andra arrangemang fredag-lördag får ni tillgång till hela anläggningen redan på fredagen. 

När vet vi vilka hus vi har tillgång till på fredagen ?

Ungfär 2-3 veckor innan den aktuella helgen brukar vi veta om något annat arrangemang är inbokat torsdag-fredag eller fredag-lördag. Andra arrangemang fredag-lördag koordinerar vi med er innan de bokas in.

Var bor lämpligen djurallergiker ?

Gästrumsflygeln är vårt allergihus, där vi aldrig tillåter djur. Slottet har 1-2 inneboende hundar och har tidigare haft en katt, även om de bor i en helt annan del av slottet och inte får befinna sig i sviterna, finns det en risk att det finns spår av djurpäls i slottet. I övriga hus är det förhållandevis ovanligt att vi har besökande husdjur. 

Kan vi ha med hund/katt ?

Ja, det är möjligt. Vi rekommenderar att dessa bor i lilla jaktflygeln, eller i undervåningen i Östra flygeln (pompeianska rummet). 

Är anläggningen handikappanpassad ?

Nej tyvärr, detta är gamla hus med ibland höga trösklar och trappor. Vi kan tyvärr inte garantera att det fungerar smärtfritt med rullstolar, rolator etc. Det finns dock lösa ramper vi byggt för att komma in i Östra flygeln och gula paviljongen, dessa ramper tas fram på förfrågan. Slottet har en fast ramp på baksidan. Person i rullstol rekommenderas boende i Pompeianska rummet på undervåningen i Östra flygeln, där det ej finns trösklar och där det finns toalett med bred dörr i köket ca 10m bort. 

Kan ni ordna med barnvakter ?

Det kan vara möjligt, kontakta oss för att se vilka möjligheter som finns. 

Vi känner en kock, kan ni ordna serveringspersonal ?

Serveringspersonalen organiseras bäst via cateringfirman. Vi har dock några lokala kontakter som ibland kan ordna några serveringspersonal som känner gården och köken. Det finns även en restaurangskola i Nyköping som ni själva kan kontakta.

Kan ni ordna folk som t.ex. hjälper till i baren, eller ordnar frukost eller diskning vid frukost ?

Personal vid måltider ordnas i första hand via cateringfirman. Vi kan möjligen förmedla kontakt med några personer som ofta hjälper oss vid t.ex. konferenser. Enklare frukost är vanligt att era föräldrar/syskon ordnar, Tänker ni er varma rätter på frukost/brunch sker det oftast via en cateringfirma.

Vad brukar det kosta med catering ?

Det är förstås helt upp till er att välja nivå på cateringen, vanligt är ca 300 - 400 kr per person, samt att ni därutöver betalar serveringspersonal för de antal timmar de arbetar. Timpriset varierar, ofta ca 160-200 kr/timme. Serveringspersonal kan betalas av er, direkt av er till serveringspersonalen utan att det går via cateringföretaget. 

Varför är denna catering så mycket billigare än bröllopsmenyer på andra ställen ?

För att detta avser endast cateringen, Rockelstad står för all utrustning, kök och middagslokaler samt förbrukningsmaterial, el, vatten etc. Ni står också själva för alkoholen. Det är det som är så bra.

Vilka aktiviteter kan gästerna sysselsätta sig med ?

För de gäster som kommer redan på fredagen finns möjlighet till aktiviteter både fredag em/kväll och lördag förmiddag eller efter brudskålen. Vanligt är att ni sätter upp en tipspromenad (t.ex. om brudparet) på träden i parken. Här finns också kägelbana och bastu som ni disponerar fritt under vistelsen. Det finns även kanoter och tennisbana. Status på tennisbanan kan vi dock ej garantera (grus). Racket och bollar brukar finnas. Ni kan också kostnadsfritt låna kubb, brännboll och boule. En promenad ut på grevinnans udde är också trevligt.

Kan vi ha tailandslyktor ?

Tailandslyktor är möjligt förutsatt att det inte är torka, eller hårda vindar. 

Vilken information behöver Rockelstad ha av oss ?

Vi önskar att ni i god tid (2 veckor i förväg) skickar oss boendeplaceringslista, Agenda över hela helgen, Middagsplacering (för bordsuppställning), samt en kalkyl med alla ingående delar och tillägg gentemot oss. Tänk på att vi behöver veta tider för vigsel, middag och annat då det ibland är "osynliga" saker vi behöver ordna. Snälla glöm inte att meddela oss tiderna. 

Kan vi sätta upp namnlappar på dörrarna ?

Ja, med tejp eller klet. Ni kan också sätta upp lista på vilka som bor i huset på ytterdörren, bygga skyltar med pilar till olika hus eller ha en central namntavla med rumsplacering på gårdsplan.

Finns det lappar/skyltar på dörrarna till sovrum med rummets namn ?

Ja, merparten av rummen har en lapp sitt namn på dörren. Det händer dock att någon tagit ner dessa lappar.

Går det att plocka blommor och björkris på plats ?

Ni får plocka säsongens blommor på plats, men ej i rabatter eller blomkrukor. Önskar ni björkris får ni låna såg/yxa samt ståltråd, samt att vi förklarar var det går att hämta björkris. 

Finns det någon bröllopsbåge till ceremonien ?

Vi tillhandahåller ingen sådan, men det kan finnas en kvarlämnad ni kan låna. Om ni vill köpa eller bygga en egen kan vi hjälpa till med ståltråd, rep och verktyg. Det är möjligt att förankra bågen i marken vid stenbryggan. Finns det en kvarlämnad båge är den kostnadsfri att använda, den står då i maskinlidret bakom Gula paviljongen. 

Går det att ordna EL ström vid vigselplatsen ?

Ja, vi kan dra fram ström dit. Dock endast 10 ampere (vanligt el-uttag). Vid stenbryggan har vi normalt alltid en kabel liggande som går till Bastun. Funkar inte elen kolla att kontakten är insatt inne i bastun. Vid problem så ordnar vi det.

Går det att ordna sittplatser vid vigselplatsen ?

Från och med 2019 har vi ett nytt system för detta. Vi har byggt ett bänkhus nere vid stenbryggan. Där inne finns sittbänkar för ca 100 pers. Vi tar inget betalt för detta om ni själva tar fram och ställer tillbaka bänkarna (Bänkhuset är ca 5m från vigselplatsen. 

Finns det ljudanläggning till vigseln ?

Sterioanläggning modell mindre finns att låna för att t.ex spela musik (bluetooth högtalare). Önskar ni mikrofon finns en liten bärbar anläggning med två trådlösa miccar samt högtalare att hyra. Har ni musiker som ska spela så behöver de ta med passande förstärkare själva. Vi har ytterligare ett par små anläggningar/högtalare/litet mixerbord för att kunna lösa olika ljudproblem på plats (kan innebära extra kostnad). Ställ för microfon kan finnas (kolla med oss på plats när det närmar sig) 

Vi har musiker med känsliga instrument som inte får bli blöta !

Då rekommenderar vi att ni hyr vårt lilla tält 3x4 meter och ställer vid sidan av vigselplatsen. Alternativt tar med ett eget tält.

Om det blir dåligt väder vid cermonien vad gör vi ?

Ni kan välja att flytta in ceremonien till gamla slottsmatsalen. Detta innebär dock en merkostnad, bla pga golv-vård. Vi förstår att ni helst av allt vill vara ute, och troligen väljer att fatta detta beslut ganska sent. Det är ok att bestämma detta på lördagen, men för både vår och er egen skull bestäm en tid när ni senast fattar detta beslut, och kommunicera detta med oss. Ni kan ta med paraplyer om ni vill (några finns i husen), eller köpa 3st tält och ställa 2st över gästerna på var sida om gången, samt ett mindre över er själva. Många tält har blåst ut i sjön genom åren pga dålig förankring. 

Hur gör vi med sittplatser om ceremonien blir i gamla slottsmatsalen ?

Ni bestämmer om ni vill att endast ett mindre antal, säg 10-20 personer skall ha sittplatser längst fram, eller om ni vill att samtliga skall sitta. Att ordna fram de första 10-20 sittplatserna går snabbt eftersom stolarna redan finns i rummet. Att ordna fram sittplatser till samtliga är ett ganska stort jobb som kan ta ett par timmar för en person. Därför behöver vi veta i god tid om alla skall sitta.

Kan vi fixa iordning gamla slottsmatsalen för vigsel "just in case" ?

Om ni fixar detta själva, dvs både ställer fram och tillbaka stolar innebär det ingen extra kostnad om den sedan INTE används. Men att ställa fram sittplatser till samtliga i ett sånt läge kan bli svårt. Används matsalen är det enligt prislistan, och kostnaden regleras på söndagen innan ni åker. 

Hur många sittplatser går att få i gamla slottsmatsalen ?

Om både matsalsdelen och runda musiksalongen används går det att få ca 100 sittplatser. Ni står då i valvbågen mellan de två rummen och ser samtliga gäster. 

Om vi vill ha mingel ute, men flytta in det i slottet vid dåligt väder ?

Det går bra. vi vill gärna veta en sista tid när ni bestämmer er för att vara inne då vi behöver tända lampor, ordna ljus, flytta lite möbler etc. Om ni går in i panik pga av regnväder är det också ok, bara att vi inte kunnat förbereda lokalerna i slottet. Kostnaden regleras på söndagen innan ni åker. 

Kan vi ha minglet inne någon annanstans vid dåligt väder som inte kostar något ?

Ja, östra flygeln är möjlig, särskilt om middagen skall vara i gula så finns gott om plats i Östra flygeln. Skall middagen vara i Östra kan minglet vara i Gula paviljongen om ni valt detta tillval. Kanske att ni dock skall prioritera om i budgeten då det kan kännas lite konstigt för gästerna att inte få gå in i slottet vid regn.

Vem ställer upp middagsbord och dukar borden ?

Vi ställer upp borden till middagen förutsatt att vi fått en bordsplacering i god tid. Sedan överlämnar vi till er för dukning av borden. Om ni inte önskar duka själva, tala med er cateringleverantör. Skall stolsöverdrag användas sätter ni på dem själva.

Har ni någon kontaktperson här på plats ?

Ja, på fredagen finns någon här och svarar på frågor samt hjälper till att ordna saker. På lördagen är alltid någon av oss på plats. Vi rekommenderar att ni ger oss numret till er toastmaster eller planeringsansvarige person för ev. frågor under lördagen. 

Vi har gäster som inte skall övernatta, behöver vi betala för dem ?

Kalkylen baseras alltid på antalet middagsgäster oavsett om de övernattar här eller inte. 

Vi har serveringspersonal som behöver övernatta, vad kostar det ?

Boende ingår för upp till det antal ni betalat grundhyra för. Om inte alla gäster sover över så kan er inhyrda personal bo kvar utan kostnad. Är ni fler boende än vad ni betalar grundhyra för så tillkommer en kostnad för extra boende. 

Vad är kostnaden för barn ?

Detta är en förhandlingsfråga. Tidigare hade vi priser för barn i olika åldrar, men det fungerande inte, varför vi numera förhandlar om detta. Det kan ju vara 10 bebisar, vilket inte innebär någon kostnad, eller 10 nittonåringar, vilket skulle innebära full kostnad.

Kan vi få tillgång till sviterna i slottet redan från fredagen

Ja, mot mindre merkostnad enligt prislistan. Om ni inte sover i slottet fredag-lördag får ni komma in där på lördag förmiddag den tid som passar er bäst.  

Hur mycket är det lämpligt att ta betalt av gästerna för logi ?

Logi ingår normalt inte på andra ställen, varför det inte är orimligt att ni tar lite betalt av gästerna för detta. Vanligt är 300-500 kr per person och natt. Ni administrerar dock hela denna betalning själva, vi tar endast betalt av er. Vi kommer också hänvisa till er om gästerna ringer oss direkt och vill boka rum.

Var ställer man borden/stolarna i Brygghuset när man skall ha dans där ?

De ställs i vänstra garagedörren mitt emot Brygghuset (ca 35m bort). Logistiken med bord och stolar i Brygghuset är lite svår. Ibland skall det vara möblerat på fredagen och tomt på lördagen. Det kan också variera hur mycket bord och stolar som står där när ni kommer. I vilket fall rekommenderar vi att minst 2 bord samt bänkarna längs väggarna finns kvar även om ni ska ha dans där.

Vad är det för discoanläggning ni hyr ut ?

Spänning: 220V, 10A, Slutsteg: Ody-Pro Lax M320. Högtalare: Två st. med 15 tums basar. Liten Aktiv Subwoofer, Ingen CD-Spelare: Mixerbord med ca 5 kanaler. Vi tillhandahåller kabel för att koppla in anläggningen till er dator/telefon (liten sterioplug i ena änden, RCA i andra änden). Anläggningen har inte Bluetooth. Ljuset består av en takmonterad led samt en takmonterad laser som båda rör sig efter musiken.

Kan vi använda Spotify ?

Ja, det finns wifi i både Brygghuset och Gula Paviljongen. Vi rekommenderar dock att ni gör några listor som laddas ner lokalt i Spotify. 

Kan man ladda elbil på plats ?

Vi har ingen laddstolpe här (ännu) tyvärr. Laddning med 220 Volt kan se med kabel ut ifrån ett fönster i Grinstugan eller Lilla jaktflygeln. (Detta är de två små flyglarna närmast parkeringen). Om ni löser detta helt själva utan vår inblandning är det kostnadsfritt. Om ni behöver 380V eller om vi skall hjälpa till med laddning (t.ex. telefonkontakt, instruktioner, möta upp förararen, kabeldragning, felsökning) kostar det 300kr. 

Vi är många och vill ha tält på Gula paviljongens veranda !

Är ni fler än 120 middagsgäster behöver tältet vara 6x8 meter. Rent a Tent i Norrköping har tagit över när Gnesta har lagt ner sin verksamhet.

Tält vid Brygghuset

Tältplats norr Brygghuset
Om ni önskar tält vid Brygghuset är sjösidan den vanligaste platsen. Nedan visas de mått som gäller för att ställa tält kring Brygghuset
Tältplats söder Brygghuset

Vigselplats och flaggor

Avstånd vigselplats
Avstånde till vigselplatsen för att beräkna tid eller mattlängder.

Vill ni hissa en utländsk flagga är det bra om de är någlunda lika i storlek. Flaggstängerna är 12m höga och snörena har flagg-öglor. Våra flaggor är ca 140x235 cm stora.
Svensk flagga