Brudskål intas ofta framför slottet eller inne i slottets undervåning
Brudskålen börjar ofta med att ni efter vigseln gör entre genom stora porten på slottet ut till väntande bröllopsgäster. Vid fint väder är brudskålen ofta utomhus. Men glöm inte att gästerna är nyfikna på hur det ser ut inne i slottet, och brudskålen är ett bra tillfälle för detta. Det innebär dock en liten extra kostnad att vara inne i slottet, så tyvärr prioriteras det ibland ner.
Duktiga fotografer hittar ofta lite annorlunda motiv än bara bilder på er som brudpar.
Fotograf: Jenny Bennheden Carpvik
Brudskålen är ett trevligt tillfälle att äntligen prata lite med gästerna. Ofta är det mindre vind och bäst solsken framför slottet. Några gånger har brudskålen varit nere vid stenbryggan eller vid brygghuset. Men det är ändå bäst framför slottet.
Under brudskålen passar många på att ta gruppbilder. Det är också ett bra tillfälle för er som brudpar att smyga iväg med fotografen en stund.
Vid dåligt väder eller vintertid sker ofta vigsel inne i slottet. Efter att ni marscherat ut från vigsellokalen (matsalen) går ni en bakväg upp på övervåningen medan gästerna går ut i hallen. Här kan ni sedan göra entre i den stora trappan. Istället för ris kan blomblad kastas och strös ut på vägen ner för trappan.
Fotograf: Oskar Allerby
Gästerna väntar i hallen och följer er när ni sakta går ner för trappan efter vigselakten.
Minglet fortsätter i de olika rummen i slottets undervåning. Matsalen, salongen, hallen och förmaket. Snittar och champagne ställs ofta i matsalen, men om det varit vigsel i matsalen är det bättre att ha detta på stora skänken i hallen.
Slottstrappan ger er en fin entre för väntande gäster, och en bra plats att ta bröllopsfoton.
Fotograf: Idior.se