Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Brudskål efter vigseln

Vad vore ett bröllop utan champagne?. Efter ceremonin i kyrkan eller vigsel i slottsparken samlas alla för brudskål och mottagning inne i slottets undervåning eller på slottstrappan utanför.

Brudskål framför slottet

Entre och riskastning

Nedanför stora stentrappan och framför ekdörren på södersidan av slottet är en trevlig samlingsplats. Här gör ofta brudparet riskastnings-entre efter borglig vigsel i parken. Även en bra plats för fotografering.

brudskål vid stora dörren

Mingel i slottets undervåning

Slottets magnifika undervåning ger er en unik miljö och samlingslokal vars motstycke är svår att hitta bland kommersiella slott/herrgårdar. Nedre hallen är visserligen mörk, men ändå mysig och med mycket påkostade inredningar från tidigt 1900-tal.

Mottagning i nedre hallen

Champagne och snittar

I samband med brudskålen är det vanligt att champagne och snittar eller annat tilltugg serveras. Det vanligaste är att detta ställs upp på bordet i gamla matsalen (nedan) eller på de vita smidesborden utanför slottet.

Champagne på bordet

Gamla slottsmatsalen

Slottets ursprungliga matsal är från 1630 talet med ett magnifikt och välbevarat takmåleri från omkring 1670. Tillsammans med den runda musiksalongen bredvid brukar detta bli samlingspunkten för champagneminglet vid bröllop.

Gamla matsalen på slottet

Mingelmusik till brudskålen

Levande musik i samband med brudskålen är alltid trevligt, även om det inte är så vanligt. Här ses spelemän som underhåller i slottets förmak. Mingelytan i slottets undervåning består av de 5 rummen Nedre hallen, gamla matsalen, musiksalongen, förmaket och bokrummet.

Musikanter i förmaket vid bröllop

 

Vigsel i kyrkan / parken
Bröllopsmatsal (middagslokal)
Festlokal Bröllop (danslokalen)
Transport från kyrkan
Brudskål och mottagning
Bröllopsmiddag mat & egen dryck
Bröllopssvit
Sovrumsguiden
Fakta för bröllop
Pris för bröllopsfest
Bröllopslänkar och bröllopshemsidor
Intresseanmälan för bröllop


Tillbaka
 
English version In English please
 
 
Rockelstad Slott > Bröllop > Brudskål och mottagning efter vigseln
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2010-12-11

Rockelstad är certifierade av Krav