Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Festlokal för bröllop (danslokal)

Här på Rockelstad är festlokalen / danslokalen separerad från middagslokalen. Nere vid strandkanten finns ett sjönära hus kallat Brygghuset. Efter bröllopsmiddagen beger sig oftast hela sällskapet ner till Brygghuset för dans och fest natten lång. Eftersom festlokalen inte är samma som middagslokalen kan den förberedas/dekoreras i god tid, samt att middagslokalen kan göras iordning för frukost/brunch redan på lördagskvällen.

Festlokal i Brygghuset

Brygghuset

    Brygghuset ligger nästan ute i sjön då husets ursprungliga användning krävde tillgång till vatten. På södersidan finns en grusplan för att parkera bilar eller t.ex. ha stort tält på.
Stenkajen vid Brygghuset

Strandparterr vid sjökanten

    På Brygghusets sjösida finns en stor uteplats/strandparterr med utemöbler. Härifrån har man kilometerlång utsikt över sjön Båven. Eftersom sjön är mot norr bjuder kvällen ofta på en fin solnedgång.
Festlokalen förberedd för dans

Festlokalen

    Här ser man en del av festlokalen vid bröllop (dvs. danslokalen) på undervåningen med fönster i tre väderstreck. Just i denna hörna brukar ofta ev. band placera sig. Undervåningen tömmes oftast från merparten av borden och stolarna, ett par bord, några stolar samt träbänkarna längs några av väggarna är ofta trevligt att ha kvar i lokalen, resterande möblemang brukar ställas ut utanför huset.
Festlokalen med band/orkester

Band

    Det är möjligt att ha ett band på ca 2 - 4 personer som spelar i festlokalen, Lokalen är inte obegränsad och är man många bör man hitta lämplig balans på den yta bandet tar, dansgolvets storlek och antal bord/stolar som är kvar i lokalen. Ha också i åtanke att det äldre gardet brukar bege sig till sängs ganska tidigt, samt att det också finns en övervåning i huset. Det brukar fungera bra även vid 90 gäster eller fler.
Discoanläggningen i festlokalen

Discoanläggning

    Ni får gärna hyra vår discoanläggning för en billig penning. Det är en fullt professionell DJ-anläggning med dubbel-CD, förstärkare, 5-kanals mixerbord, två stora högtalare samt en baslåda. Den går utmärkt att koppla till dator, eller spela "hembrända" musik-CD på.
Dans i Brygghuset

Dans

    Nattbilder är alltid lite svåra, men här ses festlokalen "in action". Vi har inga direkta tidsbegränsningar för hur länge festen/dansen får hålla på, men vi brukar säga att musiken skall dras ner lite vid 3 tiden på natten för att gårdens fasta invånare skall kunna sova. Alternativt kan man försöka se till att fönsterna stängs vid den tiden.
Köket i festlokalen i Brygghuset

Kök och vickning

    Brygghusets kök används med fördel till att göra vickning fram på natten, nästan uteslutande korv med bröd. Det går dock att laga mer "avancerad" vickning om man skulle vilja. Diskmaskinen är snabb för att vara en vanlig diskmaskin, och om någon orkar eller det behövs kan man köra ett par maskiner glas under kvällen.
Bardisken i festlokalen

Baren

    Mellan köket och festlokalen finns en bardisk, där ni kan ha någon/några som blandar den dryck ni har med er. Ett annat alternativ är att ha ett bord framför baren med "självservice". I köket bakom baren finns tre inbyggda kylskåp samt en frys. Enklast brukar vara att frysa in påsar med istärningar, eller köpa/hämta is från t.ex. McDonalds. Oftast finns det dock redan is i frysen sedan tidigare.
Festlokalens toa på nedervåningen samt trappa

Toalett

    Vid trappan i festlokalen finns en toalett bakom en gammal 1700-talsdörr. Ytterligare en toa finns precis ovanför trappan.
Övre hallen i Brygghuset

Övre hallen

    Övervåningen i Brygghuset består av en övre hall med två olika sittformationer, där den ena visas på bilden. Här finns även 4 sovrum där det brukar vara lämpligt att placera festprissar/nattugglor.
Tält som festlokal utanför Brygghuset

Tältmöjlighet

    Det är möjligt att ställa upp tält på både södersidan och norrsidan. Södersidan innehåller den största helt plana ytan för riktigt stora tält. Tält går också att ha uppe vid slottet. Efter att vi byggt om kristallsalen i flygeln för att klara många sittande gäster är det dock ganska ovanligt med så stora tält numera. Tältet på bilden är hyrt av extern leverantör. Vill ni ha tält som festlokaler, i Stockholm finns t.ex. Rent-a-tent. Vi har dock ett mindre tält (3*4 meter) med tak och väggar som kan vara bra att sätta upp om vädrets makter mot förmodan skulle vara emot er. 380V eluttag finns både i Brygghuset och Östra flygeln.


 

Vigsel i kyrkan / parken
Bröllopsmatsal (middagslokal)
Festlokal Bröllop (danslokalen)
Transport från kyrkan
Brudskål och mottagning
Bröllopsmiddag mat & egen dryck
Bröllopssvit
Sovrumsguiden
Fakta för bröllop
Pris för bröllopsfest
Bröllopslänkar och bröllopshemsidor
Intresseanmälan för bröllop


Tillbaka
 
English version In English please
 
 
Rockelstad Slott > Bröllop > Festlokal för bröllop (danslokal)
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2009-01-07

Rockelstad är certifierade av Krav