Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Festlokaler och fester på Rockelstad

På Rockelstad kan ni hyra festlokaler som ger möjlighet till en mängd olika arrangemang, både för sällskap som vill sköta sig själva eller önskar full servicenivå. Några exempel är födelsedagsfester, festlokal för bröllop, kickoff, firmafest, representation och även svensexor och möhippor.

Samling i hallen på slottet

Rockelstad kan ofta vara ett bra alternativ till festlokaler i Stockholm och andra större städer. Eftersom övernattning alltid ingår får ni mer tid att umgås och ingen behöver köra bil hem på kvällen. Festen kan också hålla på sent, samt att ni tar med egen dryck. Allt detta till ungefär samma totalkostnad som att bara hyra en festlokal i t.ex. Stockholm.

Bord med champagne utanför slottet

Rockelstad slott är en gammaldags herrgård utan fast restaurangpersonal, så det är upp till er att komma fram till en lämplig balans mellan servicenivå, standard och kostnad. Det mesta (förutom presenterna) går att ordna via oss eller samarbetspartners om ni vill.

Presentbord i östra flygeln

Gårdens belägenhet och vackra byggnader ger en trevlig inramning till er fest, och en miljö att låta era gäster hänföras utav. Den stora Slottsparken och utsikten över sjön bidrar naturligtvis till miljön och blir till trevliga promenadstråk.

Slottet sett från väster

Om tid ges, finns här ett flertal aktiviteter som bastu, kägelbana, kanoter, roddbåt, tennisbana, och även många handledda aktiviteter som crosskart och segway.

Crosskart på planen framför slottet

Upp till ca 100 personer är lämplig gruppstorlek för de olika festlokalerna här på Rockelstad. Matsalens storlek brukar vara det som sätter begränsningarna. Ofta ordnar mindre sällskap all sin mat själva, medan större sällskap brukar behöva ta in hjälp med detta. Kolla på bröllopslänkarna för att se några personer/firmor som kan ordna maten. Ni gör själva upp ekonomi och maträtter med dem.

Middag i östra flygeln

Ni disponerar åtminstone ett helt hus för ert arrangemang. Sängar och sovplatser i de hus ni använder ingår alltid, men det är förstås inget måste att övernatta. Ett flertal extrabäddar går att ordna utan kostnad. Tänk igenom och kommunicera boendet med oss i god tid, så att boendestandarden blir den önskvärda. Kanske kan vi med kort varsel erbjuda mycket bättre pris på extra boende.

Stora blå sovrummet i Gästrumsflygeln

Tänk också på att vi inte har någon fast reception eller personal på plats hela tiden. Ni behöver se till att det finns personer som kan visa gästerna till sina rum etc. Vi deltar dock vanligtvis i förberedelsearbetet, (t.ex. med att ställa upp bord) och efterarbetet (då vi vanligtvis ordnar städning). Ansvar för dukning av middagsbord ligger normalt på er, medan ansvar för diskning och köksstädning vanligtvis faller på den som ordnar maten (ordnar ni maten själva kommer ni billigare undan, men måste tyvärr se till att det blir diskat och städat i köket). Tar ni in hjälp med maten, se till att diskning och köksstädning ingår.

Hyr ett eget hus med festlokaler

Ett av våra huvudupplägg är att hyra ut hus. Detta innebär normalt en (förhållandevis låg) grundkostnad och servicenivå för att hyra huset/husen. Kostnad tillkommer sedan för andra eventuella varor och tjänster ni önskar. Kostnadskalkylen bygger huvudsakligen på vilka hus som används. Observera att firmafester och bröllopsarrangemang kräver en annan praktisk och ekonomisk överenskommelse än detta.

Östra flygeln och slottet

Med vårt upplägg får ni både ostört boende och har festlokalen för Er själva. Ni behöver heller inte tänka på att festen skall avslutas vid någon speciell tid.

På Rockelstad är varje arrangemang unikt och i den mån det önskas, skräddarsytt för varje kund. Därför är det ovanligt att faciliteterna nyttjas av flera sällskap samtidigt. Med slottets flyglar och parkens övriga hus kan vi erbjuda festlokaler och middagslokaler för 92 (98) personer och boende för upp till 60 - 80 personer (ni bestämmer hur trångt det är möjligt att bo)

Vara på slottet

Slottet är delvis en privatbostad och har känsliga inredningar och möbler. Undervåningen av slottet kan med fördel användas för t.ex. välkomstdrink före middagen, eller vid mindre sällskap för kaffe och avec i förmaket. Finns behov av extra exklusiv representation eller fin middag kan vi ibland tillåta att även slottsmatsalen, salonger och turkiska rummet används.

Musiksalongen i ett av runda tornen på slottet

I slottet hyr vi också från våren 2008 ut en form av lägenhet med tre stycken mycket exklusiva sviter, vars motstycke ni troligen har svårt att hitta åtminstone bland kommersiella ställen.

De tre slottsgemaken

 

Fester av olika slag
Representation
Svensexa eller Möhippa
Aktiviteter
Placera folk i olika sovrum
Priser festlokal
Intresseanmälan

 
English version In English please
Är ert datum ledigt ?
Kolla lediga datum här
 
 
Rockelstad Slott > Festlokal
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2010-11-11

Rockelstad är certifierade av Krav