Herrgårdsblogg

2013-08-26

Bröllop med 145pers

Bröllop vigsel  vid sjön havet stenbrygga

I helgen hade vi det största brölloppet hittils, 145 pers i 3 dagar. Brudparet bor i england och fick nys om oss via deras faster som bor granne med en bekant till oss. Alla gästerna kunde inte bo här på plats men spenderade större delen av sin tid här. 

Strålande solsken hela helgen från torsdag eftermiddag till söndag eftermiddag gjorde inte saken sämre. Gästerna badade, paddlade kanot ut till öarna i i båven, spelade tennis och hade olika typer av fester varje kväll. 

Bruden är svensk, men med iranskt ursprung, medan brudgummen kommer från england med skotskt ursprung. Så här blandades danser från persien med skotska säckpipor. Maten tillhandahölls av flera olika personer och firmor. Bland annat en restaurang som heter Saffran, och Lotta från Nyköping som ofta är här och hjälper till med sin crew. Samt att vissa måltider löstes på egen hand. 

Middagen hölls i Gula Paviljongen som på ett mycket snyggt sätt byggts ut med ett tält på verandan. Rent a tent i Gnesta har ett perfekt tält för vår veranda. Folk tror att tältet är en del av huset. Då kan man sitta 100 pers inne i Gula, och 50-60 ute i tältet utan problem. Fönstrena öppnas för att få rummen att hänga ihop. 

Och nu måste vi återgå till skörden av korn som pågår för fullt efter att havret blev klart i fredags helgen. 

Skribent: Fredrik