Herrgårdsblogg

2012-09-04

Bröllopsmiddag med 158 pers

Partytält gula paviljongen

I helgen hade vi vårt hittils största bröllop här på gården. Ett partytält på verandan utanför Gula Paviljongen gjorde det möjligt. Vi hade varit lite oroliga för hur det skulle fungera, men det gick alldeles utmärkt. 

Rent a Tent i Gnesta var här och testade olika tältlösningar att sätta upp på träverandan i anslutning till stora salen i Gula Paviljongen. Det slutade med att vi valde ett 6x8,5 meter stort tält som fick plats om vi skruvade av överliggaren på räcket runt verandan. Och vilken snygg lösning, det ser ut som om tältet är en förlängning av huskroppen. 

Det läckte ej heller vatten mellan tältet och huset, vilket vi hade befarat. Men sen på lördagkvällen så kom ändå solen och lyste upp tältet. Det var nästan mysigare att sitta i tältet när solen sken in var det en del gäster som sa. 

Inne i huset användes vår maximala bordsplacering med 117 personer, och i tältet användes 5st av våra runda bord. Gerhard på "Rent a James" gjorde middagen med 12 serveringspersoner, lite körigt i det lilla köket, men han tyckte ändå att det gick över förväntan. Jag riggade en specialhylla med tallrikar i salongen som användes för uppläggning av mat. 4 rätter kräver många tallrikar. 

Skribent: Fredrik