Herrgårdsblogg

2010-01-27

Bygghandel införskaffad

Bygghandel virkesfack

Under december köpte vi konkursboet av Mariefreds byggmaterial. Fram till nu har vi ägnat mycket tid åt att köra hem en stor mängd byggmaterial och utrustning. Konkursförvaltaren hade gett oss fram till januari månads utgång att tömma bygghandeln, äntligen är det klart ! 

Vi har kört med bilsläp och traktorsläp när det varit möjligt i 1,5 månads tid. Det var egentligen min far som fick se en liten annons i Eskilstunakuriren om att Mariefreds byggmaterial hade gått i kk. Vi lämnade sedan ett anbud på merparten av konkursboet. 

En av de mest spännande sakerna var 60 st rullfack för virke, som vi var tvungna att montera ner själva, 2400 bultar senare så har vi fått hem grejorna. man ser en del av dessa på bilden ovan. 

Ja, och varför köper man ett sånt här konkursbo kan vän av ordning fråga sig. Jo vi tänkte att eftersom vi ändå har en hel del byggnader och utrymmen här på gården så skulle en bygghandel kunna vara en bra användning av dessa. Och det måste säkert vara fler än vi som behöver byggmaterial till rimliga priser häromkring. Förhoppningsvis ger det oss även möjlighet att snabbare, enklare och billigare genomföra förbättringar i vår konferens och uthyrningsverksamhet. Eftersom vi också har några anställda här på plats blir steget till någon form av butik inte alltför stort (hoppas vi). 

Just nu är det en "mess" med alla grejorna huller om buller. Men till våren hoppas vi att vi kommit iordning, och förhoppningsvis kan börja sälja lite varor frammåt april-maj. 

Skribent: Fredrik