Herrgårdsblogg

2014-09-30

Fin bröllopsdukning

Bröllopsdukning tallrik servett godispåse

Man ser många fina dukningar här i samband med bröllop. Alla har sin egen stil, och ofta är det exceptionellt fint på borden. Här har vi tagit bild på en fin dukning med runda bord i Gula Paviljongen. 

Färgskalan är ofta en kombination av två färger samt vitt. I detta fall ljusgrönt och orange. Vanligtvis är tallrikarna tomma, eller rättare sagt det är inga tallrikar alls, eftersom det vanligtvis är tallriksservering. I dessa fall är merparten av dekorationerna på borden. I detta fall var det tvärtom, dekorationen var ätbar och stod på tallriken. 

Menybladen är ofta färgmatchade med den övriga dekorationen. Blommorna är vanligen låga, i detta fall en orange, en grön och en vit blomma. Vi erbjuder vanliga standard stearinljus, men allt oftare ser man blockljus i den rätta färgskalan, kanske med några stenar på ett fat. 

Något som blir alltmer populärt är att komplettera med något från naturen, denna dag var det en liten bit björkved. Men murgröna, äpplen och kvistar förekommer också. En helt annorlunda borddekoration vi sett bestode av svetsade namnlappar, servettringar och dekorationer. 

Det finns också teman på nätet man kan utgå från. En gång hade vi dekorationer med gamla böcker travade på borden, kompletterat med uppstoppade fåglar och gamla flintlåspistoler (vi lånade ut en del av detta). 

Så småningom kanske det blir en egen rubrik på hemsidan med bilder på bordsdekorationer. 

Skribent: Fredrik