Herrgårdsblogg

2010-08-06

Gula huset

Gula huset ombyggnad

Många undrar hur det går med ombyggnaden av gula huset, så här kommer en liten uppdatering. Detta hus har tidigare inrymt ett flertal funktioner, gårdsverkstad, kontor och lager på nedervåningen och en bostad på övervåningen. 

Fast om man skall gå tillbaka ännu längre var här stall och vagnslider, huset byggdes troligen i början av förra seklet. För knappt ett år sedan inledde vi ombyggnad och renovering av huset, där det huvudsakliga målet var att skapa en större konferenslokal. 

Endast konferensverksamhet går dock ej att leva på när man ligger en bit från Stockholm, så givetvis skall huset och framförallt den nya lokalen gå att använda för andra ändamål, t.ex. middagslokal, danslokal etc. 

Det sista vi gjorde före semestern var att gjuta betonggolv (med värme) i den stora lokalen som blir på ca 95 kvadratmeter. Till andra helgen i aug så skall lokalen användas av ett 15-manna band som skall spela musik, trots att lokalen är långt ifrån färdig. 

Det är hopplöst att försöka sig på gissningar när ombyggnaden är klar. Eftersom det är ett ganska stort tryck på att tillhandahålla en större lokal kommer vi när så är möjligt upplåta lokalen trots sitt ofärdiga skick. 

På bilden syns fasaden mot norr, vilket kommer bli husets framsida. Entre på mitten, stora lokalen till höger och kafferum samt två sovrum till vänster. Ytterligare några sovrum på övervåningen sedan tidigare. 

Skribent: Fredrik