Herrgårdsblogg

2011-12-19

Julbord Holmen

Julbord Holmen

Under december har vi haft några företags-julbord. Ett sällskap på 110-120 personer är kanske lite extra spännande för oss eftersom det är mycket mer än vi är vana vid. 

Holmen brukar samla sina entreprenörer till julbord och passa på att gå igenom året som varit och hur utsikterna ser ut inför det kommande året. Eftersom entreprenörerna är egna företagare är det viktigt både ur det verksamhetsmässiga och sociala perspektivet. 

Holmen är också vår egen skogsförvaltare sedan dryga 20 år, och under hösten 2011 har de också utfört en avverkning här på gården. Därutöver även röjning av 4 olika skogsskiften. Per Kvarnerud som är virkesköpare för Holmen i Flensregionen var givetvis med på julbordet, liksom flera andra virkesköpare. 

Vi har inte julbord i den vanliga bemärkelsen, utan endast som ett grupp-arrangemang för företag, gärna kombinerat med lite julkonferens. 

Som tur är har vi haft flera lite lugnare veckor där vi kunnat laga egen julmat till julbordet. Det är inte gjort i en handvändning för ett så pass stort julbord. Vi undrar hur de ställen som har 120 personer om dagen lyckas få ihop det, kan de verkligen laga all mat själva, eller tvingas de använda färdigvaror. 

Men allt gick bra kändes det som. Utan den nya stora konferenslokalen i Gula paviljongen hade det dock inte varit möjligt. På detta sätt kunde de använda tre olika lokaler där respektive lokal kunde förberedas för sitt ändamål. 

Och nu har vi julmat i drivor, lagom till jul har vi tröttnat rejält på allt vad julmat heter. För vår egen del funderar vi på ett alternativt julbord med skaldjur eller något annat spännande, eftersom vi nu under flera veckor fått äta julbordsrester. 

Skribent: Fredrik