Herrgårdsblogg

2013-06-11

Karaoke digital

sjunger Karaoke

Igår kväll sjöngs det karaoke med vår nya digitala karaokeuppsättning. Karaoke är kul när allt funkar. Hittils har vi haft karaoke dvd skivor som man får byta hela tiden. Det har inte varit optimalt eftersom skivorna blir repiga, kommer bort, och det tar lång tid att byta låt. 

Så till denna gång när det skulle vara en kvällsaktivitet så gjorde vi en rejäl uppgradering av anläggningen. Vi bytte till ett helt digitalt system med en dator som kör ett karaokeprogram, och digitalierade låtar i formatet mp3+g även kallat CDG. Dvs mp3 sånger med separat grafikfil som verkar vara den nya standarden. 

Det funkade kanon, vilken skillnad mot tidigare, plötsligt blev det både enkelt och kul. Man kan dessutom söka på youtube och hitta andra sånger än de som finns i vår databas. Det var dock inte det enklaste få ihop en digital anläggning. Bara att digitalisera en del av våra karaoke DVD:er tog en himla tid. 

Det kostade en del både i hårdvara och mjukvara, samt att vi köpte lite nya sånger på nätet, vilket är rent utsagt skitdyrt (upp till 60 kr per sång). Men nu kan vi erbjuda en riktigt bra karaokeupplevelse. Precis som många av våra andra aktiviteter ser vi det mer som en del av helhetsupplevelsen än att det skall vara lönsamt i sig. Att kunna erbjuda bra aktivitetsupplägg både dagtid och kvällstid har vi faktiskt märkt att det är en bra selling point. 

Skribent: Fredrik