Herrgårdsblogg

2012-10-22

Kickoff med tjur och lego

Kick off med legotornsbygge som aktivitet

Stor kickoff med legobyggartävling, mekanisk tjur, fotbollsskytte och surbräda. Denna helg hade vi stor kick off med drygt 70 deltagare. För ett företag som sysslar med ventilation och har en stor majoritet av killar gäller det att hitta kvällsaktiviteter som lockar. 

Att ha dans och disco på kvällen är ju roligt om det är både tjejer och killar, men här fick istället en firma från Stockholm komma ner med mekanisk tjur och uppblåsbart fotbollsmål som mätte hastigheten på bollen man sparkar. Aktiviteterna monterades upp i Gula Paviljongen som är vår största lokal. 

Men vilken plats dessa aktiviteter tar, det är en uppblåsbar sarg runt tjuren och surfbrädan, och dessa tog stor plats. Tre sånna aktiviteter var lite för mycket för vår lokal, 2 hade varit lagom. Surfbrädan var det dessutom någon som ramlade på och gjorde illa höften. Men både tjuren och fotbollsmålet var mycket uppskattat. Det trefasuttag som skulle användas fungerade bara 2 faser i, men det löstes snabbt med att vi tog ström från en av spisarna. 

På lördagförmiddagen var merparten av deltagarna förhållandevis pigga efter fredagkvällens festande, och då väntade legobyggartävling i slottet. Sju grupper fick varsitt bord med likadant lego, och fick i uppdrag att bygga var sitt torn på tid. Några intervjuare gick runt och undersökte hur bra samarbetet funkade i de olika grupperna. lite överraskningar väntade också under tävlingens gång. 

Skribent: Fredrik