Herrgårdsblogg

2014-07-18

Kristallkronor till Gula

Kristallkrona oscariansk

Nu har Gula paviljongen äntligen fått två kristallkronor. Christer (gamle godsägaren) har piggnat till och spenderat mycket tid framför auktionshusens websidor. Särskilt bukowskis i Norrköping, eftersom det är lite billigare där, och dessutom enklare för oss att åka och hämta. 

Många gånger har det varit renoveringsobjekt som Christer suttit och plockat ihop på sitt rum i slottet, trätt i nya trådar, monterat prismor och polerat. Totalt har det under våren blivit 7 rätt stora kristallkronor som hängts upp på olika ställen. Förutom kristallkronorna har det blivit ett gäng nya mattor, framförallt i slottets nedervåning. 

Salongen i Gula paviljongen har saknat kristallkronor sedan renoveringen 2011. Vi byggde runda spotskenor som vi hängde i 3 trådar i taket där kristallkronorna skulle placeras, men blev det inte av att fixa kronor. Tanken var att kristallkronorna skulle vara så lika som möjligt. Nu blev det inte riktigt så, kronorna stämmer i stil men inte utförande. 

På ett sånt här ställe pågår hela tiden en mängd projekt. Vissa hinner slutföras, andra får långa pauser, eller blir inte klara alls. Projekten initieras och drivs av olika personer, inom familjen, anställda, hyresgäster, vänner och entreprenörer. Det viktiga är inte exakt vilket projekt som genomförs när, utan att något händer. Eftersom alla har olika prioriteringar blir förhoppningsvis resultatet att gården både underhålls och moderniseras, sakta men säkert. 

Skribent: Fredrik