Herrgårdsblogg

2018-09-18

Netflix filminspelning

Inspelning av Netflix serie Störst av allt här på Rockelstad

Ett stort filmteam har intagit slottet. Allt är förstås väldigt hemligt, och hela undervåningen är fylld med utrustning, skådespelare och funktionärer. I matsalen skall bland annat en middag filmas, och eftersom det är ganska mörka interiörer så lyses fönstrena upp med gigantiska ljuskanoner. Nere vid sjön har temporära lyktstolpar satts upp, men det är faktiskt en ganska bra ide att ha permanenta lyktstolpar där nere. 

Självklart hade det varit roligt att nämna vem som står för filmandet, och vilka skådespelare som är med, men tyvärr får vi inte avslöja det förren möjligtvis om något år när allt blivit uppenbart. 2020 kan vi dock avslöja att det var inspelning av serien Störst av allt är kärleken.
 
Hela gänget på ca 40 personer övernattar här i dryga två dagar. Gula paviljongen får agera sminkrum och samlingsrum. Man måste ge credit till teamet för att de är försiktiga med golven och lägger in mattor där de rullar sin tunga utrustning. 

Det är alltid lite spännande med filminspelningar, teamen är ofta väligt energiska och måna om att allt ska bli rätt. Lite jobbigt måste det vara att gå upp klockan 5 på morgonen dock. 

Skribent: Fredrik