Herrgårdsblogg

2020-03-03

Ny hemsida 2020

Ny hemsida

Efter 22 år har vi nu äntligen lanserat vår nya hemsida. Vår plan 1998 var att hemsidan skulle hålla för evigt så vi la ner mycket arbete (ca 1100 timmar) på den. Man tänker sig att det kan väl inte vara ett alltför stort jobb att göra en ny hemsida med all den nya teknik som finns. Men vi har ett antal special lösningar på hemsidan som t.ex. integration mot vår bokningskalender och rumsplanering, för att inte tala om de ca 700 bilder som med tiden krympt och blivit alltför små för nya stora skärmar.

Så vi fick börja med att köpa en ny kamera, och under ett halvårs tid fota olika saker för att ha något trevligt att lägga ut. En del gamla bilder har vi försökt förbättra och återanvända. 

Idag vill man också ha ett publicerings-system (cms) för hemsidan så man slipper gå in och ändra i källkoden. Vi har använt ett system som heter Piranha CMS baserat på Microsofts dotnet Core teknik. 

Tanken var först att låta en webbyrå göra hemsidan, men vi insåg att det var alldeles för svårt för någon annan att förstå hur vi vill ha det, och prioritera innehåll och bilder så det blev jag Fredrik som fick bygga hemsidan från scratch.