Herrgårdsblogg

2010-10-20

Ny husmor

Husmor håller upp händerna

Efter närmare 15 år tillsammans har vår vän, grannbonde och tillförordnad husmor slutat. Tina som hon kallas är mycket välbekant för många av våra stamkunder. 

Det har inte varit helt lätt för oss andra att fylla den stora roll som Tina tagit. Lite plötsligt avslut blev det också då hon bestämde sig att satsa på andra värden i livet mitt under brinnande högsäsong. 

Stort tack till Emili och Klas (två av gårdens invånare, medhjälpare och egenföretagare) som lotsat oss igenom ett större antal måltider än vi någonsin tidigare hanterat under höstsäsongen. Att lyckas hålla Tinas ambitioner med hembakt bröd, och smaskiga måltider har säkert inte alltid varit lätt. Anna (von Post) fick ta över bakandet till för- och eftermiddagsfikor, vilket under vissa tider var ett heltidsjobb. 

Nu har vi tagit ett för oss enormt steg och anställt en tjej som husmor på heltid. Beslutet har inte varit lätt då vår verksamhet inte är så omfattande (vi tar endast emot grupper, och har ej någon fast restaurang). Tina jobbade som egenföretagare och ryckte in de tider på året som vi hade arrangemang. 

Maria Strömberg heter vår nya husmor som börjar i slutet av oktober. Hon kommer närmast från Lager 157 i Hälleforsnäs, och arbetade dessförinnan som husmor på olika ställen. Men en livsmedelsinriktning på sin utbildning blir en av hennes första jobb att få våra kök i ordning. Vi hälsar henne hjärtligt välkommen och hoppas på ett långt samarbete. 

Skribent: Fredrik