Herrgårdsblogg

2014-01-29

Skotning av ris med nya huggarvagnen

Skotning av ris med atv huggarvagn och Polaris Ranger Diesel

Äntligen dags att prova nya ATV huggarvagnen. Polaris Rangern fick visa vad den går för. Annas pappa Bengt har gallrat stora mängder ris runt sitt hus och ute i kärret. Bitvis mycket svårt att ta sig fram pga att det inte är fruset under den tjocka snön. 

Som tur är har huggarvagnen hydraulisk drivning på alla 4 hjul, utan denna hade vi inte kunna ta oss ur kärret med fullt lass. Rangern har också dubbla markfrigången mot t.ex. Kawasaki Mule, och kan därför ta sig över stubbarna. 

Det har varit lite strul med att få igång lilla huggarvagnen. När vi monterade den i verkstan saknades motorfästena, så den blev stående en månad. Själva vagnen känns dock riktigt robust byggd. Och efter lite luftning fungerar hydrauliken fint. 

Wekla heter företaget som tillverkar dessa ATV huggarvagnar. Till skillnad från alla andra ATV huggarvagnar på marknaden kan Weklan ha motor och hydraulpaket monterat på själva vagnen, vilket är ett måste för oss som använder fyrhjulingen till många olika arbetsuppgifter under en dag. 

För den som är intresserad att köpa Weklas huggarvagn är vi i vår bygghandel återförsäljare för Wekla och kan förhoppningsvis erbjuda en bra deal. 

Skribent: Fredrik