Herrgårdsblogg

2015-01-31

Vinterbröllop utomhus

Vinterbröllop utomhus med häst och vagn på slottet

Det är inte ofta ceremonien på vinterbröllop äger rum utomhus. Dessutom med häst och vagn från gårdens stallanläggning. Vädret är förstås ett stort orosmoment, för varmt eller för kallt. Men idag fungerade det. Vädret har varit milt, vilket medfört att mycket snö i parken smält. 

Som tur var började det snöa igår, och det kom ca 7-8 cm nysnö som täckte över mycket av det fula grus som plogats upp med snöhögarna och sedan smält fram. Vigselceremonien ägde rum vid stenbryggan med gästerna stående. Ett trevligt inslag var tända eldkorgar (och glada gäster). 

Att anlända med häst och vagn var heller inte fel, särskilt när det är så pass lätt ordnat. Allt finns på plats och ordnas av Horseworkz som bl.a driver körkurser i stallanläggningen. Just nu när detta skrivs pågår brudskål inne i slottet med dryga 90 gäster. Anna Bonde lagar maten med en stab av tjejer som serverer skumpa och hjälper till. 

Detta är ett av två vinterbröllop som sker i år (2015). Med ett väldigt trevligt brudpar som verkar ha det mesta under kontroll. Middagen i Gula paviljongen, sedan kaffe i Östra flygeln och tillbaka till Gula för dans efter att borden röjts bort. Stor scen kommer riggas med liveband som spelar. 

Skribent: Fredrik