Herrgårdsblogg

2013-03-20

Vogue fotografering mode

Modefotografering tidningen Vogue

En heldag med modefotografering av kläder för tidningen Vouge. Söndagen blev intensiv för stylistgänget kring Kawa H Pour och fotografen Waldemar Hansson. En stor mängd kläder skulle fotograferas, och sammanfattas till 8 slutgiltiga bilder till den danska upplagan av tidningen Vouge. 

Modellen hade flugits in från, ja utlandet nånstans. Och det klickade kontinuerligt om kameran medan modellen ryckte huvudet snabbt från pose till pose. Och var det minsta fel på ett ögonbryn var sminkösen genast där och rättade till. 

Möblerna flyttades friskt runt i hela slottets undervåning. Vi bryggde lite kaffe, och de hade tankat upp med mackor och annat. Som vanligt när det är foto eller filmupplägg så hinner ingen äta, till sist kommer man på att man är jättehungrig, och som tur är har vi en Pizzeria vid rondellen i Sparreholm. 

En av de kanske märkligaste sakerna var de stora strålkastarna som monterades utomhus och lyste med dagsljusliknande sken in i slottet, så man kunde fortsätta även när mörkret lagt sig. 

Fotografen Waldemar Hansson skulle gärna komma tillbaka och fotografera bröllop, så finns intresse, googla på hans namn. 

Skribent: Fredrik