Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Hyra stuga Grindstugan

Grindstugan är en av de två små flyglarna i linje med stora entre-portalen till slottsplanen. Denna lilla stuga på ca 45m2 är sedan mars 2012 ombyggd till två fina dubbelrum med egen dusch/wc till respektive rum.

Grindstugan på Rockelstad exterörbild

Fönstret på norrsidan har förvandlats till en glasad pardörr (glaset saknas på bilden). Därmed har båda sovrummen egen ytterentré. Mellan de två sovrummen finns dubbla låsbara innerdörrar så att huset går att använda för t.ex. familjeboende.

Grindstugan på Rockelstad nya entren mot norr

Husets södra entré (nedan) är den ursprungliga. Här ser man även en bit av det stora smides-staket mellan Portalen och Grindstugan. Grindstugan byggdes sannolikt samtidigt som den utvändigt likadana jaktflygeln år 1709. Idén med grupper av större och mindre flyglar, som ligger i par och bildar ett slutet gårdsrum, är typisk för barocktiden.

Grindstugan på Rockelstad nya entren mot norr

Det tidigare köket som upptog ungefär halva huset har förvandlats till ett mycket fint sovrum. Sovrummets namn blev Estellerummet. Här har vi byggt med hela floran av Byggnadsvårdsprodukter som vi även säljer i Gårdens lokala Bygghandel. Detta innefattar t.ex. Bakelit-strömbrytare, Mässingslampor och nytillverkade Gustavianska sänggavlar.

Nya Estellerummet i Grindstugan

Grinstugans två sovrum har fått varsitt mycket fint duschrum med wc. Även i dessa har vi använt byggnadsvårsprodukter från vår bygghandel med t.ex. engelska handfat och franska kranar, allt i lite gammaldags stil. Vi har även hittat en bra leverantör av profilerade socklar och lister i vitt kakel.

Dusch och wc i Grindstugans Estellerum

Det ursprungliga sovrummet är förhållandevis inktakt. Där fönstret tidigare satt har vi satt in en glasad pardörr så rummet har egen ytterentre. Dörren som vi hittade på Nacka Byggnadsvård har fått en ordentlig renovering, isolering och försetts med dubbla glas. En liten trappa har gjutits och belagts med överbliven kalksten från Gula Paviljongen.

Victoria rummet i Grindstugan

Där det tidigare fanns en stor garderob inredd med våningssäng såg vi en möjlighet att skapa ett generöst duschrum med wc Utmaningen låg i att få fram vatten, avlopp el och värme till detta utrymme. Detta löste vi på vårt egna speciella sätt, genom att bygga plywoodkanaler i bjälklaget under golvet genom Estellerummet. Även detta badrum är inrett med nytillverkade Byggnadsvårds produkter i gammal stil.

Dusch och wc i Grindstugans Victoriarum

Husets två sovrum är sammanbundna med dubbla spegeldörrar, låsbara från båda sidor. Vid familjeboende är det ypperligt att kunna öppna upp emmellan rummen. Vi var tvugna att bygga ut väggen i Estellrummet för att få plats med den andra dörren som ger god ljudisolering.

Passagen mellan Estellerummet och Victoriarummet

Dörren som sammanbinder rummen är i Estellerummet placerad mellan den delbara dubbelsängen och östra fönstret.

Connecting doors sett från Estellerummet

Bara för skojs skulle lägger vi här ut en gammal bild på Estellrummet som det såg ut tidigare, när det var kök i detta utrymme. Observera att Grindstugan inte längre har något kök.

Estellerummet när det tidigare var kök

Detta hus har under seklerna varit gårdens mejeri, under lång tid har det fungerat som bostad åt gårdens invånare. Sedan 2012 fungerar Grindstugan som ett rent gästhus, och är vårt enda hus helt utan köksmöjligheter.

 
Östra flygeln
Gula paviljongen
Brygghuset
Gästrumsflygeln
Lilla jaktflygeln
Grindstugan
Slottsgemaken
Hyra Slottet
Huspriser
Intresseanmälan hyra hus

Tillbaka
 
English version In English please


Husfakta
Ord. bäddar 4
Extrabäddar 2
Dubbelrum Två fina
Duschrum 2
Matplatser Nej
Sittplatser ute 4-10
Kök Nej


 
 
Rockelstad Slott > Hyra hus > Grindstugan
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2012-04-24

Rockelstad är certifierade av Krav