Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Hyra hus Gula Paviljongen

Gula paviljonen byggdes i slutet av 1800-talet som gårdens finstall och garage åt greve Eric von Rosens hästvagnar Idag är den ombyggd till en stor villa på ca 350m2.

Gula Paviljongen från slottsplanen

Stora salen

En imponerande takhöjd, kalkstensgolv och träpaneler på gammalt maner ger en genuitet man annars sällan hittar i renoverade byggnader. Ny teknik i form av golvvärme, internetanslutning och moderna bekvämligheter finns bakom kulisserna.

Stora salen i Gula Paviljongen

Dukat för stor middag

Stora salen i Gula paviljonen är gårdens största rum på närmare 100 m2. Användningsområdet varierar med säsongen, här är det dukat för stor middag, upp till 120 personer är möjligt.

Dukat för stor middag i stora lokalen

Entrehallen

Direkt innanför dubbeldörrarna finns en trevlig entrehall med täljstenskamin. Direkt till vänster finns dörrar in till salongen, rakt fram ligger köket och till höger stora salen.

Entrehallen i Gula paviljonen, täljstenskamin

Entrehallen har kalkstensgolv och vackra paneler sammanbyggt med hatthyllor och hängare.

Entrehallen i Gula paviljonen, hatthylla och hängare

Salongen

På nedervåningen finns en trevlig salong där de höga kyrksalsliknade fönstrena kommer till sin rätt. Här finns några sittgrupper samt sideboard för kaffe eller mat. De två sovrummen på nedervåningen (båda med egen dusch och toa) nås från salongen.

Salongen i Gula paviljongen

Kuskrummet

Två vackra dubbelrum finns på nedervåningen. Båda har egen dusch och toa. Med fyra meter takhöjd, förhöjda socklar och engelska tapeter är dessa rum riktigt representabla. Sängar kan stå ihop eller isär i båda rummen.

Kuskrummet, ett av de två sovrummen på nedervåningen

Hovslagarrummet

Utsikt mot slottet med höga fönster gör Hovslagarrummet till ett charmigt nybyggt sovrum i gammal stil. Som i alla våra renoveringsprojekt de senaste åren använder vi t.ex. bakelitbrytare, lampor från Karlskrona lampfabrik och Sanderson tapeter blandat med äldre föremål.

Hovslagarrummet, ett av två sovrum på nedervåningen

Köket

Köket är beläget mitt i huset. Här var ursprungligen kuskens väntrum. Den gamla mörkgröna kakelugnen är det enda som minner om svunna tider. Köket har två hällar (en induktion och en vanlig), stor ugn (6 bläck), samt hushållsdiskmaskin och restaurangdiskmaskin.

Köket i Gula paviljongen

Stora salens olika användningsområden

Husen på Rockelstad hyrs ut för många olika typer av arrangemang. Under helger är det vanligt med bröllop och fester. Bord och stolar har ett stort förråd i direkt anslutning till salen, varför möbleringen snabbt kan ändras.

Stora salen med runda bord

Veckodagar har vi ibland företagsarrangemang där stora salen används som konferenslokal för upp till maximalt 140 personer. Filmduk, projektor och whiteboard är helt dolda när de ej används.

Stora salen som konferenslokal

Under juli månad samt helger och högtider som jul, nyår och påsk hyrs huset ut till familjer och privata sammankomster. På bilden nedan används stora salen som vardagsrum för julfirande (med plats för pingisbord).

Stora salen som sällskapsrum

Övervåningen

Till övervåningen kommer man både från köket och från stora salen. Övervåningen består av en övre hall, samt tre sovrum med gemensam dusch/wc. Övervåningen renoverades före undervåningen som bostad åt vårt jaktlag. Under 2015 färdigställs det tredje sovrummet som kommer ha egen dusch och upp till 5 bäddar. I övre hallen står ytterligare 2 enkelsängar.

Gula paviljongens övervåning

Sovrummen på övervåningen

De två sovrummen på övervåningen är mycket enkla med två separata sängar i varje rum. Charmen ligger inte i själva sovrummen utan snarare i den stora ljusa övervåningen som sällskapsrum.

Gula paviljongens sovrum på övervåningen

Beläget i slottsparken

På bilden nedan ser man hur Gula paviljongen är belägen i förhållande till slottet och flyglarna. Mitt i bilden skymtar man kägelbanan och där bakom sjön Båven.

Gula paviljongen i förhållande till slottet

Utsikt mot slottet

Från entren till Gula paviljongen ser man här slottet och flyglarna och grusvägen däremellan. Perfekt att ställa marchaller längs vägen om flera hus används vid ett arrangemang på gården.

Utsikt mot slottet från Gula paviljongen

Utsikt mot Brygghuset

På verandan i direkt anslutning till stora salen ser man ner mot Brygghuset och sjön. Även här en väl anpassad passage om ni även använder Brygghuset, samt för att ta sig ner till sjön och bastun.

Utsikt mot Brygghuset från Gula paviljongen

Tält på verandan

Några gånger har vi haft middagar med över 150 personer, verandan har då byggts ut med ett stort vitt tält (6x8m) som ser mycket naturligt ut på huset. Fönstrena hängs av till stora salen så det nästan upplevs som en enda stor lokal.

Tält på verandan till Gula paviljongen 
Östra flygeln
Gula paviljongen
Brygghuset
Gästrumsflygeln
Lilla jaktflygeln
Grindstugan
Slottsgemaken
Hyra Slottet
Huspriser
Intresseanmälan hyra hus

Tillbaka
 
English version In English please


Husfakta
Ord. bäddar 15
Extrabäddar 2
Dubbelrum 5
Duschrum 4 (5)
Matplatser 120 (160)
Sittplatser ute 20+
Konferensrum 1
Grupprum 2
Kök 1TIPS!
I sovrumsguiden kan du läsa om alla sovrum i detta hus, och skapa en placeringslista för dina gäster
Visa sovrumsguiden  
 
Rockelstad Slott > Hyra hus > Gula paviljongen
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2015-06-02

Rockelstad är certifierade av Krav