Rockelstad Slott - Gå till startsidan
Spännande och omfattande historiaKonferens och KickoffBröllop med övernattningFestlokaler och uppläggWeekend och WeekendpaketHyra hus för ert arrangemangPriser och alternativHerrgården och StalletKontaktuppgifter och vägbeskrivning
    

Slottsweekend 2018

Lördagen den 3:e februari 2018 erbjuder vi möjlighet att boka weekendpaket på Rockelstad.
I slottets gamla 1600-tals matsal serveras afternoon tea mellan kl 14-16, samt middag kl 19. Frukost serveras i vår ordinarie matsal i den Östra flygeln mellan kl 9 och 11.
För er som önskar finns möjlighet till ett trevligt promenadstråk t.ex. ut runt Grevinnans udde i sjön Båven (belysta skogen på bilden nedan). Det går också att besöka stallanläggningen, samt gå runt i slottsparken och titta in i de olika husen.
Som en valfri eftermiddagsaktivitet har vi förberett en liten antikrunda i slottet. Man gissar ålder och stil på några utvalda föremål, de rätta svaren meddelas vid middagen.
Om den Gula pavilongen är ledig ställer vi upp ett pingisbord som en aktivitet för de som önskar, antingen på eftermiddagen, kväll eller söndag förmiddag.
Nere vid sjön finns en sjöbastu som kan bokas individuellt.
De som vill samlas i slottets hall kl 18:15 för en fördrink, där någon ur ägarfamiljen berättar lite om gårdens historia, och något om de olika samlingarna av antikviteter.
Före middagen tittar vi också ner i slottets vinkällare, beläget i ett av de ursprungliga 1300-talsvalven.
Efter middagen intas kaffe i slottets förmak med möjlighet att förflytta sig till det turkiska rummet beläget i ett av de runda tornen.
Boende erbjuds i slottets flyglar eller i något av de 4 rummen inne slottet. Vi ber er ha överseende med att våra rum som visserligen är charmiga ej håller perfekt standard. Detta eftersom vi ej bedriver hotellverksamhet, och husen är från 16- och 1700 talet.
Har ni önskemål om ett visst sovrum finns de beskrivna med bilder i vår sovrumsguide. Vi kan dock inte lova att ett visst rum är tillgängligt.
Kostnad 1990 kr/person för rum i flygel, 2490/person för rum i slottet (max 4st). Bokning samt frågor info@rockelstad.se

Nästa officiella Weekendhelg

Om ni är intresserade men inte har möjlighet nu så planeras nästa weekendpaket till början av februari 2019.

Weekendpaket andra helger

Är ni ett sällskap på minst 12 personer går det att sätta ihop ett liknande weekendpaket andra tider på året, främst under vinterhalvåret då merparten av årets helger ofta är uppbokade med lång framförhållning.

Weekendpaket i egen regi

Det är också möjligt att hyra ett eller flera av våra hus och ordna er weekend själva. Detta är ett vanligt upplägg t.ex. för kompisgäng och familjer med barn. Vi förmedlar då gärna kontakt med t.ex. cateringfirmor, samt står för städning och sängkläder för de som önskar.

 
Kort om slottet
Flygbilder
Sviter i slottet
Husöversikt
Sovrumsguiden
Vägbeskrivning
 
English version In English please
Är ert datum ledigt ?
Kolla lediga datum här
 
 
Rockelstad Slott > Weekend och weekendpaket
649 91 Sparreholm.    Tel: 0157 - 32010.    E-Post: kontakt@rockelstad.se    Sitemap    Last update: 2018-01-03

Rockelstad är certifierade av Krav